Nu är det dags för segerjubel

Drömmen om att nå division ett är borta. Vimmerby kommer inte sluta topp två i serien. Men nu vill laget ha revansch i derbyt mot Nässjö. "Vi ska göra vad vi kan för att vinna", säger Tony Fridh.

Micael Nilsson och Tony Fridh jagar första segern som nyblivet tränarpar i Vimmerby.

Micael Nilsson och Tony Fridh jagar första segern som nyblivet tränarpar i Vimmerby.

Foto: Micael Nordin

Innebandy2019-02-21 18:15

Det nya tränarparet i VIBK (Fridh och Micael Nilsson) laddar för sin tredje match som huvudansvariga för Vimmerby. De två första matcherna slutade med förlust efter 3–7 mot Ingelstad och nu senast uddamålförlust mot Slätafly (2–3).

– Jag tycker vi gjorde det jättebra mot Slätafly, men tråkigt att vi inte vann. Det vore förstås skönt om vi kunde vinna på fredag.

Nu väntar alltså hemmamatch mot Nässjö, som ligger tia i tabellen, tio poäng bakom VIBK.

– De har gått ganska så bra på slutet, men de ska inte vara lika starka borta som de är hemma i sin egen hall, säger Tony Fridh.

När lagen möttes i höstas, vann Nässjö med 6–5. VIBK har alltså revansch att kräva.

Ni kan inte komma etta eller tvåa i tabellen. Märks det på något sätt i gruppen att ni inte kan gå upp?

– Nej, det tycker jag inte. Det är bra intensitet och bra drag på träningarna. Det känns som att vi är på rätt spår och det är en tight grupp. Sedan vet man aldrig vad som händer om det blir en utbrytarliga. Försvinner lag från SSL så kan det tillföras fler lag underifrån. Varje match är viktig för oss.

Ni har haft hand om laget ett par veckor nu. Har ni gjort några stora förändringar?

– Nja, det kan jag inte säga. Det är inga stora ändringar, men vi har försökt få in lite mer rörelse i anfallsspelet och så vill vi ha längre anfall, säger Tony Fridh.

VIBK får klara sig utan bortresta duon Melvin Hemmingsson och Christoffer Ekberg. Ögonskadade Adrian Brorsson saknas också.

– "Addes" ögonskada är på bättringsvägen, men han får vila ett tag till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!