Nu är drömmen om division ett långt borta

Vimmerby IBK är inne i en tung period. Mot Gnosjö gjorde laget en av säsongens sämsta insatser - i två perioder. I den sista var det full fart framåt och VIBK kom ifatt och utjämnade till 7-7 efter full tid. Resultatet var förstås ändå en besvikelse i jakt på avancemang.

Kim Karlsson i skottagen mot Gnosjö. VIBK fick "bara" oavgjort, 7-7.

Innebandy2018-02-18 16:59

Enkel seger mot bottenlaget Gnosjö?
Glöm det. VIBK fick stentufft motstånd mot ett Gnosjö som bara kom till spel med tio utespelare. De som väl spelade gjorde det å andra sidan väldigt bra. Samtidigt var det också en kombination av att Vimmerby gjorde dem bra.
VIBK slarvade alldeles för mycket i passningsspelet och bjöd många gånger gästerna på farliga lägen. Det saknades kreativa idéer i anfallsspelet och det var statiskt och orörligt. Kort sagt: Vimmerby presterade inte alls på den nivå de normalt sett gör.
Gnosjö gjorde både 0-1 och 0-2 i den första perioden, innan målkungen Jonatan Green sköt ribba in till 1-2. Skulle VIBK komma igång nu? Nä.
Psykologiskt kom 1-3 i slutsekunden. Detta precis efter att Jonas Friberg missat öppet mål.
De flesta väntade sig nog en tempohöjning av hemmalaget i mittperioden. Den kom aldrig. Istället gjorde Gnosjö både 1-4 och 1-5. Då ska man också veta att Vimmerbys målvakt Ludwig Strömsten var mycket bra, precis som hans målvaktskollega i Gnosjö, den storväxte Jesper Landberg.
Han kunde dock inte förhindra att Mathias Kåhlman gav VIBK nytt hopp när han reducerade till 2-5 i mittperiodens sista minut.
Vimmerby ändrade i laget inför den sista perioden och fick betydligt bättre fart i spelet. Adrian Brorsson stänkte dit 3-5 tidigt i den sista akten, som blev 4-5 genom Kim Karlsson. Plötsligt fick vi se ett hemmalag fyllt av energi och löpvilja. Gnosjö stretade ändå emot och var hela tiden farliga i sina kontringar - och gjorde också mål på dem.

Som till 4-6 och 5-7. Men via två mål (Victor Wall och Jonas Friberg) utjämnade Vimmerby med fyra minuter kvar av matchen.

Den efterföljande förlängningen slutade mållös.

Med fyra omgångar kvar är Vimmerby sju poäng bakom Hovshaga och Kalmarsund, som ligger på uppflyttning till division ett.

I VIBK var målvakt Ludwig Strömsten. Victor Wall får också plus liksom Johan "JC" Carlsson och Ricky Gustafsson.

Vimmerby-Gnosjö: 7-7 (1-3, 0-2, 6-2)
Första perioden: 0-1 (2.17) Eric Carlsson, 0-2 (12.55) Johan Niemi, 1-2 (16.02) Jonatan Green, 1-3 (1959) Jacob Björnell.
Andra perioden: 1-4 (30.04) Anton Homgren, 1-5 (35.16) Oliver Landberg, 2-5 (39.34) Mathias Kåhlman (Victor Wall).
Tredje perioden: 3-5 (43.19) Adrian Brorsson (Johan d.ä Carlsson), 4-5 (49.28) Kim Karlsson (Victor Wall), 4-6 (51.58) William Park, 5-6 (53.00) Victor Wall (Ricky Gustafsson), 5-7 (53.12) Jacob Björnell, 6-7 (55.48) Victor Wall (Johan d.y Carlsson), 7-7 (55.53) Jonas Friberg
Utvisningar VIBK: 1x2. Gnosjö: 1x2.
Skott: 6-7, 12-10