HM IS en seger från kval – Sjökvist blev femmålsskytt

Det var väl väntat. Topplaget HM IS körde i fredags över tabelljumbon IBK Svala med 17–5 och nu är kvalspel blott en seger bort.

Emil Sjökvist gjorde fem mål i HM IS segermatch mot Svala.

Emil Sjökvist gjorde fem mål i HM IS segermatch mot Svala.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2024-03-02 12:53

Bortalaget gick ut hårt och efter första perioden ledde de med hela 7–0. Efter den andra perioden var ställningen 10–1 till HM IS favör. När matchen var över hade slutresultatet landat på 17–5. 

Emil Sjökvist pangade in fem kassar i segermatchen.

– Vår första och tredje period var riktigt bra. Andra var lite sådär. Ibland blev det lite Hawaii-spel när alla vill framåt och det tjuvas lite i hemjobbet, men det var överlag en bra match, säger Sjökvist. 

Och fem mål från din klubba, hur känner du kring din egna prestation?

– Det gick väldigt bra. Jag missade däremot en del lägen, så det hade kunnat bli fler. Men det kan det ju alltid bli såklart. Vi har fått till det bra nu på slutet och har ett starkt lag med tre kedjor som levererar.

I och med segern räcker det med en seger på de sista två matcherna för att HM IS ska få kvalspela om en plats i division 3.

– Det ska bli intressant och roligt om vi tar oss dit. Då får vi möta flera lag vi aldrig mött innan. Samtidigt kommer det vara riktigt tuffa matcher, men givetvis skoj.

Övriga lagets mål gjordes av Gabriel Rickardsson (4), Jimmy Braf (3), Oskar Stejdahl (2), Marcus Edgren (2) och Robert Karlsson.

Virserums SGF - IF Ariel B: 5–10 

Det spelades ytterligare en match i division 4 under fredagen. Virserum tog emot Ariels B-lag och föll med fem måls marginal och förlorade alla tre perioder. Det är redan klart att laget slutar näst sist, på en åttondeplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!