Gedigen insats gav tre viktiga poäng

Rimforsa gjorde vad som krävdes även om segern med 8–2 hemma mot Åby Ungdom satt hårdare åt än vad siffrorna antyder.

Rimforsa bärgade tre viktiga poäng hemma mot Åby Ungdom.

Innebandy2022-03-11 21:39

Åby Ungdom bjöd upp till kamp från början. De tog ledningen i spel fem mot fyra efter sju minuters spel. Sedan vände Rimforsa till 2–1 med två mål inom loppet av 34 sekunder. Poängkungen Tobias Claesson gjorde det första på egen hand och spelade fram Petter Melkersson till det andra. Dryga minuten senare var det dock kvitterat igen. David Cederholm såg sedan till att RIF ledde med 3–2 efter första perioden.

– Vi slarvade lite och bjöd dem på möjligheter första tio minuterna. Sedan visar vi upp en väldigt stabil defensiv, sa RIF-tränaren Johan Tillmar.

I andra perioden stod det länge och vägde, men till slut fick Kim Karlsson in det viktiga 4–2-målet i slutskedet. Med fyra snabba mål i tredje perioden fram till 8–2 såg RIF till att säkra tre poäng.

– Det kändes ändå som att vi hade full koll på läget sista två perioderna även om målen dröjde lite. Det var kul att se att alla tre femmor klev fram och bidrog med mål också. Alla ska ha beröm för insatsen, men Simon Eugén får ett extra plus för sin.

För Rimforsa väntar en uppskjuten match mot Antvarden borta på måndag. Löser man den uppgiften räcker det med två poäng borta mot Finspång i den avgörande seriefinalen nästa helg för att ta hem seriesegern.

Poäng RIF: Tobias Claesson 1+2, Simon Eugén 1+1, Kim Karlsson 1+1, Jonas Karlsson 1+1, Jakob Lindström 1+0, David Cederholm 1+0, Petter Melkersson 1+0, Arvid Borell 1+0, Gustav Björkman 0+1.