Nu blir deras innebandydröm verklighet

Vimmerby IBK har fostrat många talanger och duktiga spelare genom åren. Här är två till. För Elliot Kronstrand och Daniel Helge väntar nu innebandygymnasium till hösten. “Det har jag drömt om i många år”, säger Daniel. 

Elliot Kronstrand och Daniel Helge började spela innebandy i Vimmerby som sexåringar. Nu får de klara sig utan varandra, då innebandygymnasium väntar för dem i två olika städer.

Elliot Kronstrand och Daniel Helge började spela innebandy i Vimmerby som sexåringar. Nu får de klara sig utan varandra, då innebandygymnasium väntar för dem i två olika städer.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2020-07-15 20:30

Vi träffar duon på Vimmerby Golfklubb. Båda gillar golf, men inget går förstås upp mot innebandy. Och så har det varit för dem länge. Nu får de möjlighet att odla sitt stora intresse ännu mer – och ta ytterligare kliv i sin innebandyutveckling.  

Elliot Kronstrand flyttar till Jönköping och Daniel Helge till Kalmar.  

För 16-åringarna är det ett stort kliv att lämna tryggheten i hemstaden Vimmerby bakom sig. 

– Det är lite blandade känslor, men jag tror att det kommer bli bra. Det blir nog inte så svårt med kompisar och så, däremot kan det kanske bli svårt i början med saker runt omkring, som att tvätta och allt sånt som hör till när man flyttar hemifrån, säger Kronstrand.  

Daniel Helge ser också fram mot det nya livet, i en annan stad.  

– Det är mest positiva känslor. Visst är det tråkigt att lämna familjen och kompisarna, men jag har velat göra det här länge. Ända sedan jag visste att det fanns innebandygymnasium.  

Ingen av dem kommer till helt okända miljöer. Båda känner sedan tidigare flera av spelarna i sina respektive klubbar de nu ska spela för, Jönköpings IK och Kalmarsund.  

Kan tänkas att både Elliot och Daniel kommer till den kommande säsongen med bra självförtroende. Det gångna spelåret var framgångsrikt, både för dem själva och för laget (Vimmerbys P03/04-lag).  

Det gick så bra att de vann serien – för första gången.  

– Det var roligt. Jag tycker att alla höjde sig, menar Elliot Kronstrand.  

Tränaren Christian Helge hyllar sitt lag.  

– Det är ett fantastiskt gäng. Att vi vann serien tror jag berodde mycket på att laget genomsyrades av harmoni och en genuin glädje för sporten. Vi hade en stark lagkänsla och hittade också på en del aktiviteter utöver innebandyn. Dessutom har flera killar tränat extremt mycket, i olika lag.  

Inte minst då Elliot Kronstrand och Daniel Helge.  

– För mig har det varit innebandy nästan varje dag. Utöver att jag tränat med mitt eget lag (03/04), så har jag också varit med i B-laget, flicklaget och ibland också med A-laget. I flicklaget (03/04) var jag med som målvakt på deras träningar, säger Daniel. 

För Elliot har det varit ungefär likvärdigt. Han har i flera år tränat med A-laget, men inte fått spela seniorinnebandy på grund av reglerna som finns. Det får han nu. 

– Det ser jag fram emot, säger han. 

När vi ber dem beskriva sina kvaliteter som innebandyspelare säger de så här:  

Daniel: “Jag jobbar hårt. Det är nog det. En annan sak är att jag kan spela på flera olika positioner”. 

Elliot: “Jag får nog säga tekniken och blicken för spelet. Jag passar hellre än försöker göra mål själv”. 

Det framgick med tydlighet när vi tittar till statistiken. Elliot Kronstrand toppade nämligen seriens poängliga med 46 poäng, varav 28 assist. Daniel Helge var inte långt efter och noterades som tvåa i den totala poängligan, med 42 poäng och 32 mål.  

Att para ihop dem i samma kedja visade sig vara en fullträff. Daniel skolades av en slump om från back till forward den här säsongen.  

– Det blev lyckat, men att det gick så bra var hela lagets förtjänst, betonar Christian Helge.  

För Elliot och Daniel väntar nu nya spännande utmaningar – både på och utanför innebandyplanen. Och någonstans där i framtiden bär de på en dröm om att bli framgångsrika seniorspelare. Helst då i SSL. 

Lyckliga. Vimmerbys P03/04 vann serien den gångna säsongen efter 14 vinster och tre oavgjorda på 18 matcher.
Lyckliga. Vimmerbys P03/04 vann serien den gångna säsongen efter 14 vinster och tre oavgjorda på 18 matcher.
Vimmerby IBK 03/04

Vimmerbylaget vann serien efter en stark säsong. Laget spelade 18 matcher, vann 14, spelade oavgjort i tre och förlorade en match. VIBK gjorde flest mål i serien: 112. Här är spelarna som enligt SMIBF noterades för matcher under den gångna säsongen: Linus Hemmingsson, Theo Andersson Rinaldo, Max Strömdahl, Hampus Carlsson, Thim Isaksson, Daniel Helge, Simon Bieberbach, Ville Johansson, Karl Hjelmland, Oliver Larsson, Elliot Kronstrand, Hug Samuelsson, Pontus Kägo Bragsjö och Erik Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!