Nu börjar jakten på toppstriden

”Den bästa försäsongen på länge” är över. Ikväll börjar allvaret för Vimmerby IBK – när den tippade toppkonkurrenten Vetlanda kommer till Idrottshallen. – Vi måste vara med direkt. Förra säsongen lärde vi oss att man inte har råd att tappa några onödiga poäng, säger tränaren Mathias Lennström.

Taggade till tusen. VIBK:s tränarduo Mathias Lennström och Jonas Friberg i bakgrunden sätter stor tilltro på sin förstafemma med fr.v: Kim Karlsson, Ricky Gustafsson, Victor Wall, Mattias Kåhlman och Jonatan Green i jakten på revansch.
Foto: Magnus Strömsten

Taggade till tusen. VIBK:s tränarduo Mathias Lennström och Jonas Friberg i bakgrunden sätter stor tilltro på sin förstafemma med fr.v: Kim Karlsson, Ricky Gustafsson, Victor Wall, Mattias Kåhlman och Jonatan Green i jakten på revansch. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2016-09-30 09:00

Minns ni den rafflande säsongsavslutningen i våras? Vimmerby IBK var ytterst nära att avancera till division ett.

Men laget föll i den direkt avgörande hemmamatchen mot Hovslätt.

Ett grymt slut på en annars lyckad säsong.

En tankeställare

Nu har VIBK laddat om.

Och det mesta är sig likt uppe i Idrottshallen.

– Vi har i stort sett samma stomme som förra säsongen. Skillnaden är att vi har breddat truppen. Vi har uppåt 25 spelare som är tillräckligt bra för att spela i division två, säger Mathias Lennström som tränar laget tillsammans med Jonas Friberg.

Lennström är mycket belåten med försäsongen, även om resultaten har skiftat rejält.

– Det är den bästa försäsongen under mina fyra år som tränare. Vi har tränat hårt sedan i mitten av maj och närvaron har varit bra. Nu ska det bli skönt att serien drar igång. De senaste tre-fyra veckorna har man mest gått och väntat på premiären.

– På sätt och vis var det nyttigt att förlora genrepet mot Rimforsa. Det var en tankeställare. Vi hängde inte riktigt med i början när Rimforsa drog upp tempot. När serien startar ska det inte behöva ta 30 minuter innan vi kommer igång.

Utöver Vimmerby IBK nämns Slätafly, Hovshaga, Vetlanda och Örlogstaden som troliga topplag den här säsongen.

”En realistisk chans”

Lennström är tydlig med vad VIBK siktar på:

– Alla i truppen vill gå upp i division ett. Precis som de senaste två säsongerna har vi en realistisk chans att lyckas med det.

Första hindret är alltså Vetlanda. Ett lag som VIBK hade vissa problem med förra säsongen.

– Vi förlorade hemma och vann borta. Vetlanda är ett tufft lag som springer och kämpar mycket. Vi måste vara kompakta och stoppa deras diagonalpassningar, säger Lennström.

Anton Isaksson har haft lite problem med skador på försäsongen och ligger efter träningsmässigt. Inte heller Viktor Friman är aktuell för seriepremiären. Han har sträckt sig i baksida lår. I övrigt är alla tillgängliga.

Vimmerby IBK

Nyförvärv: Jonas Elofsson, comeback, Martin Tedborn, Westervik.

Förluster: Alexander Pettersson, HM IS.

Förutsättningar: Serien består av tolv lag. Ettan och tvåan går upp division ett. Lag 8-10 riskerar kvalspel och lag 11-12 åker ur.

Vimmerbys lag i seriepremiären:

Målvakt: Victor Bagi eller Ludwig Strömsten.

Förstafemma: Mattias Kåhlman, Ricky Gustafsson - Jonatan Green, Victor Wall, Kim Karlsson. Andrafemma:

Hampus Svensson Starkenberg, Alexander Johansson - Martin Tedborn, Jonas Elofsson, Jonas Friberg.

Tredjefemma: Marcus Pettersson, Adam Jakobsson - Robin Gustafsson, Andreas Brodin, Adrian Brorsson.

Extraspelare: Viktor Nilsson och Petter Leander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!