Kan äldre gänget ge de yngre en match? "Har tjuvtränat"

Förr i tiden var matcher mellan dagens och gårdagens lag i jultider populära, både i hockey och innebandy. Så är det inte längre – tills nu. Annandagen är det dags för prestigemöte mellan Vimmerbys nuvarande damlag i innebandy och gårdagens. "Vi är heltaggade", säger Ammelie Lennström.

Här firar Vimmerby IBK en seger från säsongen 2006. Flera av spelarna ni ser på bilden ska möta nuvarande A-laget under annandagen.

Här firar Vimmerby IBK en seger från säsongen 2006. Flera av spelarna ni ser på bilden ska möta nuvarande A-laget under annandagen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-12-25 16:58

Ska det äldre gardet kunna skrälla? Tja, de hoppas alla fall kunna ge dagens VIBK-lag en match. 

– Vi ska samlas tidigt – för att stretcha, säger Ammelie Lennström med ett skratt. 

Hon spelar egentligen i A-laget, men det äldre teamet hade ett krav på att hon skulle vara med i deras lag för att matchen skulle bli av. Så blev det också. Och det har snackats en hel del om det här mötet...

– Det är lite surr och jag blir förbaskad när mina lagkamrater kallar vårt lag för tantlaget, haha. 

undefined
Ammelie Lennström spelar egentligen i A-laget, men i annandagsmatchen får hon spela med det äldre VIBK-laget.

Ammelie Lennström avfärdar direkt uppgifterna om att det äldre laget har tjuvtränat inför matchen:

– Nänä, det stämmer inte alls. Vissa i vårt lag har väl på sin höjd spelat lite padel. Men det ska hur som helst bli jäkligt kul. Jag hoppas också någonstans att det här kan bli en tradition. Jag kom själv ihåg när killarna möttes så här förr i tiden. Det var en kul grej. 

Precis som Lennström ser A-lagstränaren Micael Nilsson ett värde av att en sån här "klassisk" match spelas:

– Jag tror det är bra för föreningskänslan och ett väldigt roligt initiativ. Det finns mycket historik och det är lätt att sånt glöms bort. Jag kommer inte ihåg att såna här matcher har spelats på damsidan tidigare. 

Micael Nilsson kan annars se tillbaka på en fin höst, i seriespelet. 

– Det har gått fantastiskt bra. Vi har härligt go i truppen och har också fått med oss resultaten (VIBK ligger tvåa). Det är skönt att vi har så många spelare att tillgå, med 20 utespelare och två målvakter. Nu tappar vi visserligen Amanda Anemyr, som ska åka iväg på en långresa. 

Annandagen ställs de mot nytt motstånd i form av tidigare VIBK-spelare. Vi får se hur de tar sig an den uppgiften. Och förstås också hur det går för det äldre laget. 

– Det blir intressant. Hur det än går så ska vi ha bankett hemma hos mig och plåstra om skadorna efteråt, haha, säger Ammelie Lennström.

Hon aviserar följande lag, där Mathias Lennström och Kalle Jurovaty är tränare och Magdalena Wärnelius och Anna Gustafsson lagledare: Maloue Kant Eek, Martina Ahlström, Ammelie Lennström, Jennie Algotsson, Angelica Ingelsjö, Hedvig Jordy, Pernilla Eriksson, Hanna Riberth, Michaela Carlsson, Helena Leander, Emma Karlsson, Ellen Ahlstedt, Nathalie Milton och Loella Hermansson. 

A-laget får klara sig utan bland andra Emma Sjökvist, Sofia Söderlund, Stella Milton och Amelia Rosenlund. Laget: Wilma Djurstedt, Ida Nilsson, Amanda Anemyr, Minea Snickars, Alva Gustafsson, Nelly Passmark, Wilma Nilsson, Emmy Karlsson, Tess Fridh, Freya Sjöberg, Olivia Alexandersson, Martyna Przeszlo, Allis Nilsson, Nelly Widéen, Hilma Karlsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!