Ny derbyseger för VIBK mot Westerviks IBK

Westerviks IBK och Vimmerby IBK drabbade samman i sin andra försäsongsmatch på bara några veckor. Det blev återigen VIBK som visade att man är numret större.

Elias Travtjenko, till höger i bild, gjorde tre mål när VIBK besegrade WIBK.

Innebandy2021-09-10 21:24

För tre veckor sedan spelade Vimmerby IBK och Westerviks IBK en träningsmatch i Vimmerby. Då vann VIBK med 12–6. På fredagen möttes lagen igen, den här gången i Västervik.

Emil Johansson gav Vimmerby ledningen efter drygt tre minuter. Men WIBK kvitterade – och vände. Petter Gustavsson och David Samuelsson noterades för målen. Med fem minuter kvar av den första perioden kvitterade VIBK i sin tur, genom Elias Travtjenko.

I början av den andra perioden förvaltade Jonatan Green ett straffslag på bästa sätt och satte VIBK i förarsätet igen. Därefter var det gästerna som drog ifrån. Hugo Samuelsson utökade ledningen, på pass från Emil Johansson, innan Travtjenko fyllde på till 2–5. Efter två snabba bortamål i slutminuterna skrevs slutresultatet till 2–7