Ny- och omstart för ungdomligt VIBK

Halva stommen från förra säsongen är borta. Istället satsar Vimmerby IBK på en rekordung trupp. – Det känns jätteinspirerande. Vi har många talanger i laget, säger tränaren Marcus Edgren.

14-åriga Greta Koponen blir viktig i Vimmerby IBK.

14-åriga Greta Koponen blir viktig i Vimmerby IBK.

Foto:

Innebandy2016-10-07 12:30

VIBK:s damer får bekänna färg direkt. Ikväll kommer det förväntade topplaget Nässjö till Idrottshallen.
Tränaren Marcus Edgren är laddad:

– Det ska bli riktigt roligt att dra igång igen. Men med tanke på att vi har så många nya spelare i laget är det svårt att veta var vi står.

VIBK:s stomme består numera av spelare födda på 2000-talet.

– Till den här säsongen har vi lyft upp fem spelare från klubbens framgångsrika 00-lag. De har inte förlorat en seriematch på ett par års tid och har kommit upp med en härlig vinnarmentalitet, säger Edgren.

Stora framsteg

Från fjolårstruppen har åtta spelare försvunnit. Det kanske allra tyngsta tappet är poängdrottningen Alva Jacobsson – som numera studerar på innebandygymnasiet i Jönköping och spelar i division ett-laget Hovslätt.

Även den duktiga målvakten Sofie Frode har gått samma väg.

– Förra säsongen gjorde vi stora framsteg, så det är lite tråkigt att vi inte får möjlighet att bygga vidare på det. Samtidigt är det jätteroligt att klubben producerar så duktiga spelare att de kan ta sig vidare till innebandygymnasiet, säger Marcus Edgren.

I årets trupp blir trion Stina Proos, Rebecka Persson och Klara Eklund viktiga.

Och så supertalangen Greta Koponen, förstås. 14-åringen har alla förutsättningar att tillhöra toppen av seriens poängliga.

– Vi har inte satt upp någon resultatbaserad målsättning – men känslan är att vi kan störa alla lag, säger Marcus Edgren.

VIBK

Nyförvärv: Emma Jigsved, Wilma Kronståhl, Tilde Kronståhl, Edith Edvardsson och Isabelle Milton från 00-laget. Louise Andersson gör comeback.

Förluster: Alva Jacobsson och Sofie Frode, Hovslätt. Julia Jaensson, Elin Thorstensson och Emelie Karlsson, flyttat för studier på annan ort. Hanna Riberth och Karin Nilsson, slutat. Angelica Ingelsjö är knäskadad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!