Ny rysare när Vimmerby förlorade

Ni vet hur det brukar vara. Och inget undantag i afton. Vimmerbys match mot Karlskrona blev en rysare. Gästerna vann med 10-7, vilket var VIBK:s första hemmaförlust den här säsongen.

Bortastarka Karlskrona gav Vimmerby säsongens första hemmaförlust.

Innebandy2018-01-19 20:57

Vilken match det blev. Låt vara att den knappast var i tränarnas smak, men väl i publikens. Det bjöds på chanser och mål i parti och minut.

Glöm allt vad struktur och ordnat spel heter. Istället handlade det nästan uteslutande om snabba omställningar, hafs och ett ständigt böljande spel. För merparten av spelarna var tempot för högt uppskruvat.

- Det var en jobbig match. Jag är trött eftersom det hände saker hela tiden i matchen, säger Karlskronatränaren Jens Norrman.

Det visade sig att tabellsexan Karlskrona skulle bli en svår nöt att knäcka för ett dittills obesegrat VIBK på hemmaplan. Vi fick se ett mycket löpstarkt Karlskrona. Det var också segerreceptet, tillsammans med snabba spelvändningar.

VIBK var annars i ledningen med 3-2 efter den första perioden, vilket inte alls var rättvist, sett till vare sig spel eller chanser. Utan Patrik Karlssons målvaktsspel första 20, hade gästerna varit i ledningen med ett par mål.

När vi summerade andra perioden, hade Karlskrona vänt på tillställningen efter ett riktigt målkalas. De 469 åskådarna fick se åtta mål. Tre för hemmalaget, fem för bortalaget.

De flesta satt och väntade på en urstark sistaperiod av Vimmerby,. så som det brukar vara. Jonatan Green satte också 7-7 efter en delikat framspelning av Andreas Brodin. Men så kom 7-8 och 7-9.

VIBK tryckte på hårt sista fem minuterna, men det gav inget resultat. Karlskrona vann och de gjorde det välförtjänt.

Bäst i laget var inbytte backen Andreas Brodin och så Jonas Friberg i de två första perioderna.

Vimmerby-Karlskrona: 7-10  (3-2, 3-5, 1-3)
Första perioden: 0-1 (2..18) Linus Strelert), 1-1 (2.37) Jonas Friberg, 2-1 (13.50) Kim Karlsson (Jonatan Green), 2-2 (15.21) Lucas Carlbäck), 3-2 (18.12) Jonas Friberg (Kim Karlsson), spel 5/4.
Andra perioden: 3-3 (20.45) Linus Strelert, 4-3 (Självmål, 4-4 (Joakim Sjöholm, 4-5 (25.42) Daniel Landqvist, 5-5 (27.51) Jonas Friberg (Markus Pettersson), 6-5 (30.37) Andreas Brodin (Mattias Kåhlman), 6-6 (32.11) Henrik Bergendorff, 6-7 (33.39) Linus Strelert.
Tredje perioden: 7-7 (42.37) Jonatan Green (Andreas Brodin), , 7-8 (43.54) Henrik Bergendorff, 7-9 (51.08) Linus Strelert, spel 5/4, 7-10 (59.44) Daniel Landqvist
Utvisningar VIBK: 1x2. Karlskrona: 1x2.
Skott: 12-9, 12-10, 9-7