Ny smäll för VIBK i toppstriden

Vimmerby föll mycket tungt mot Hovshaga (7-3). Därmed tappade VIBK värdefulla poäng i toppstriden.

Innebandy2018-02-09 20:36

Tvåan Hovshaga mot trean Vimmerby. Det var mycket som stod på spel i fredagens toppmöte.

Och publiken i Hovshaga sporthall, några kilometer utanför Växjös stadskärna, fick se en tät och jämn match som egentligen kunde ha slutat hur som helst, även om siffrorna rann iväg i slutet.

Frånsett ett tidigt baklängesmål (1-0 efter 39 sekunder) spelade VIBK mycket disciplinerat i den första perioden. Bortaspelarna låg hela tiden rätt i positionerna och täckte mycket skott.

Kim Karlsson kvitterade till 1-1 efter 07:18, vilket kändes fullt rättvist.

I den andra perioden återtog Hovshaga ledningen i powerplay. Efter det målet blev det mer och mer Vimmerby i matchen. Det var nära 2-2 flera gånger. Bland annat prickade Kim Karlsson ribban.

I den tredje perioden öppnade spelet upp sig och båda lagen började skapa fler lägen än tidigare i matchen. Det spelet gynnade uppenbarligen Hovshaga.
Tack vare ett riktigt målfyrverkeri gick hemmalaget fram till 6-3. I slutet kom även 7-3 i tom kasse.

Med fem omgångar kvar är nu Vimmerby fem poäng bakom just Hovshaga på andraplatsen.

Hovshaga–Vimmerby 7-3 (1-1, 1-0, 5-2)
Första perioden: 1-0 (00:39) Fredrik Magnusson (Oskar Sundberg), 1-1 (07:18) Kim Karlsson
Andra perioden: 2-1 (25:56) Linus Persson (Simon Axelsson) i spel fem-mot fyra
Tredje perioden: 2-2 (44:30) Victor Wall (Jonatan Green), 3-2 (45:44) Noah Alex (Oskar Sundberg),  4-2 (50:49) Linus Persson (Rasmus Carlsson), 4-3 (51:57) Kim Karlsson (Victor Wall), 5-3 (52:40) Rasmus Carlsson (Pontus Johansson), 6-3 (53:02) Tobias Hedlund (Oskar Sundberg), 7-3 (59:51) Jesper Andersson
Utvisningar, Hovshaga: 2x2 min, VIBK: 1x2 min