Ny titel på meritlistan för Anna Wijk

Hon har fyra VM-guld, ett SM-guld och blev utsedd till årets spelare i såväl Sverige som Världen 2016. I lördags kunde dessutom Anna Wijk lägga till en seger i Swedish Floorball Open på sin digra meritlista. – Det var skönt att få vinna. Vi har försökt ett par gånger tidigare utan att lyckas, sade Anna Wijk.

Världens bästa innebandyspelare Anna Wijk förde sitt lag Tema Kleen Kanteen till seger i Swedish Floorball Open och kan därmed lägga ännu en titel till sin digra meritlista. Foto: Magnus Strömsten

Världens bästa innebandyspelare Anna Wijk förde sitt lag Tema Kleen Kanteen till seger i Swedish Floorball Open och kan därmed lägga ännu en titel till sin digra meritlista. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2016-08-08 07:30

Bakom lagnamnet Team Klean Kanteen döljer sig flera välmeriterade spelare från Svenska Superligan för damer. De spelar till vardags i KAIS Mora som var framme i SM-final i våras där de föll mot Pixbo.

Som uppladdning inför kommande säsong valde alltså några av dem med storstjärnan Anna Wijk i spetsen att spela Swedish Floorball Open.

- Vi har varit med och spelat ett par gånger tidigare, men aldrig lyckats vinna tidigare. Det är lite speciellt att spela på så små ytor och det gäller att skjuta mycket eftersom det är skottläge nästan oavsett var på planen man befinner sig, säger Anna Wijk.

Hill i mål

Hennes lag Team Klean Kanteen tog sig vidare till slutspel utan problem. Där ställdes man redan i kvartsfinalen mot Team Red Bet Dam. Målvakt i det laget var Amanda Hill  (runda bilden) som spelar i KAIS Mora till vardags och dessutom är bördig från Vimmerby. Team Red Bet tog ledningen med 1-0, men fick se sig besegrat mot ett för starkt motstånd med 4-1.

– Det var ett rättvist resultat. Synd att vi skulle stöta på dem redan i kvartsfinalen. Det har varit långa, men roliga dagar på SFO. Spelet är väldigt annorlunda och det går väldigt fort och man har mycket att göra som målvakt, sa Amanda Hill som dessutom agerade målvakt i ett lag i herrklassen som också åkte ut i kvartsfinal och därmed fick hon spela hela 13 matcher under två dagar.

Tuff semifinal

Semifinalen för Team Kleen Kanteen blev en repris på fjolårets final mot Team Svensk Fastighetsförmedling.

Den här gången fick Anna Wijks lag revansch och säkrade en plats i finalen efter seger 3-2 i ett tuff duell.

Där väntade Avenue 68 med spelare från Linköping mestadels. Anna Wijk gav planenligt Team Kleen Kanteen ledningen med 1-0, men sedan kom det lite grus i maskineriet och Avenue 68 vände till ledning 3-2. Precis före halvtid kvitterade dock Anna Wijk till 3-3.

– Vi var aldrig oroliga trots underläget. Dessutom var det 2x12 minuter i finalen till skillnad mot tidigare matcher som avgjordes över en period. Tiden talade till vår fördel, sa Anna Wijk som fick rätt.

I andra gick hennes lag ifrån till 6-3 där Wijk satte spiken i kistan på egen hand och såg till att bli tremålsskytt innan Avenue 68 fastställde slutresultatet till 6-4.

Efter slutsignalen mottog lagkaptenen Malin Andreasson pokalen och segerchecken på 20 000 kronor och aviserade att vinsten ska firas ordentligt. Några av spelarna tjuvstartade firandet med ett dopp i havet direkt från kajkanten vid Skeppsbron.

– Det var tredje året i rad som vi försökte och äntligen gick vi hela vägen. Det har tagit några gånger att lära sig hur man ska spela för det är stor skillnad på spel utomhus med tre spelare på planen och vanlig innebandy, sa Anna Wijk.

Vinnande laget Team Kleen Kanteen som tog hem segerchecken på 20 000 kronor.
Vinnande laget Team Kleen Kanteen som tog hem segerchecken på 20 000 kronor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!