HM IS tog viktig seger – VSGF och Svala förlorade stort

Det har spelats en hel del innebandy i helgen. Här sammanställer vi matcherna för våra lokala lag i de lägre divisionerna.

HM IS fortsätter vinna i division fyra.

Innebandy2024-01-21 15:42

Div 4 herr

Virserums SGF-Bodafors: 2–11

Bortalaget Bodafors gasade på rejält i den första perioden och drog iväg till 0–5 innan ett reduceringsmål kom från VSGF innan pausvilan. I den andra akten utökade Bodafors ledningen med två mål.

Fem mål totalt sköts in i den tredje och sista perioden, varav fyra kom från Bodafors, som därmed vann rättvist med 11–2.

Mål, VSGF: Gabrel Lindström, Jonathan Sahlström.

Westervik B-HM IS: 5–8

HM IS fortsätter trumma på i "fyran" och hänger med i toppen. Westervik hade dock ledningen med 2–1 efter första perioden. Den andra perioden var en något svängig tillställning, där HM IS efter några mål fram och tillbaka kvitterade till 4–4. Hemmalaget fick sen med sig 5–4 in i sista pausvilan.

I den tredje perioden visade HM IS styrka. Fyra obesvarade mål från bortalaget ledde till en seger med 8–5.

Mål, HM IS: Marcus Edgren, Gabriel Rickardsson, Alexander Larsson, Jimmy Braf, Emil Sjökvist, Melvin Sallander, Jimmy Risberg, Robert Karlsson.

Nässjö-IBK Svala: 17–2

Tabelljumbon Svala blev totalt överkörda av Nässjö på bortaplan med hela 17–2.

Svalas två mål i matchen kom i den andra perioden.

Mål, Svala: Simon Ryden, Christian Isomettä.

Div 2 dam

Nybro-IBK Svala: 10–1

Svala tog faktiskt ledningen halvvägs in i den första perioden. Men sen visade sig klasskillnaderna och hemmalaget gjorde sen tio mål under matchen som slutade med stora segersiffror till Nybro.