Ny vinst – nu en match ifrån seriesegern

Det blev till slut seger för Vimmerby IBK i bortamatchen mot Månsarp – men det krävdes förlängning. Där avgjorde Jonas Elofsson och sköt två poäng till VIBK.

VIBK är uppflyttningsklara sedan tidigare men är nu även nära seriesegern.

Innebandy2020-03-13 22:56

Vimmerby IBK kommer att spela i division ett nästa säsong. Frågan som återstår nu är ifall VIBK slutar etta eller tvåa i serien. Under fredagskvällen tog man ännu ett steg mot seriesegern när man, på bortaplan, lyckades besegra bottenlaget Månsarp med 6–5 efter förlängning.
– Vi tar våra poäng men kommer inte upp i nivå riktigt, säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

VIBK fick dock en tung start på matchen när hemmalaget tog en tidig ledning. Det redde gästerna ut snabbt och gick upp till en 3–1-ledning efter knappt 15 minuter. Månsarp reducerade innan periodpausen, innan Albin Alfonsson tryckte in 4–2 för VIBK i mitten på den andra perioden. Det blev nerv på nytt när en ny reducering kom men i den tredje perioden såg Alfonsson återigen till att utöka ledningen för sitt VIBK, som ändå inte kunde andas ut. Bara en halv minut senare kom en ny reducering och med 40 sekunder kvar kom också 5–5. I förlängningen tog det sedan bara drygt en minut för VIBK att avgöra, när Jonas Elofsson till slut hittade rätt.
– Vi ska stänga matchen tidigare. Månsarp var farliga mot slutet och de spelade ju med kvinen mot strupen, säger Elmér.

Vimmerby IBK är fortfarande serieledare i division två med en match kvar att spela. Den matchen spelas mot SSG på hemmaplan nästa fredag.

Poängen i VIBK: Jonatan Green 1+2, Elias Travtjenko 0+1, Hampus Carlsson 1+0, Jonas Elofsson 1+0, John Pettersson 1+0, Victor Wall 0+3, Albin Alfonosson 2+0.