Nya ordförande: "Det är ett stort förtroende."

I måndags fick Vimmerby Innebandyklubb en ny ordförande i Jens Carlsson efter att under en period varit utan. "Jag är en föreningsmänniska och är engagerad."

Jens Carlsson är ny ordförande för VIBK.

Jens Carlsson är ny ordförande för VIBK.

Foto: Bertil Andersson

Innebandy2019-08-29 12:36

VIBK har varit utan ordförande sedan den 10 juni när förre ordförande Jan Edvardsson valde att inte ställa upp för omval och ingen ersättare fanns. Ett nytt årsmöte hölls i måndags och Jens Carlsson blev då utsedd till föreningens nya ordförande. Jens Carlsson arbetar som försäljningschef på Hjältevadshus och är en välkänd profil i Vimmerbys näringsliv.

– Det känns bra, det är ett stort förtroende, säger Jens Carlsson när vi når honom för en kommentar.

– Jag nämnde för någon att jag kunde tänka mig att ta det om jag fick frågan. Jag är en föreningsmäniska och är engagerad. Sen kom frågan och jag tackade ja, säger Jens Carlsson.

Kopplingen till VIBK och innebandy har han bland annat genom sina barn som spelar i föreningen:

– Vi har alltid varit runt och kollat innebandy. Jag har spelat i VIBK men det var längesen.

Jens Carlsson har tidigare varit involverad i idrottsföreningslivet i Storebro, men på senare år har han inte haft några uppdrag;

– Det ska bli jäkligt roligt och utmanande att få engagera mig i en förening igen, säger han.

Har du några visioner för föreningen och ditt ordförandeskap i framtiden?

– Jag har inte satt några visioner än eftersom jag blev vald i måndags. Föreningen har en plan och en utarbetad väg med styrelsen. Vi fortsätter på den vägen, sen ska jag arbeta fram lite olika grupper inom föreningen. Det är väl det som ligger på agendan närmast, säger Jens Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om