Pettersson om truppen och spelare som tagit kliv

Ny huvudtränare. Ny division. Ingen fixstjärna i Jonatan Green. Vi tog ett snack med Alexander Pettersson och ställde sex frågor till honom.

Det är en bit kvar till matchstart, men VIBK tränar på för fullt.

Det är en bit kvar till matchstart, men VIBK tränar på för fullt.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-06-18 19:53

Vimmerby IBK kommer i år att börja om i division två efter att förra säsongen ramlat ur ettan.

Först. Hur är läget i truppen och hur ser den ut?

– Den är något tunn, så är det. Vi är 13-14 spelare i A-truppen just nu, men den ska fyllas på. Vi jobbar på det. Vissa killar har inte kommit igång, utan det är några veckor bort. Men dom är jag inte orolig för rent fysiskt. Vi har också 5–6 unga spelare i 15-16 årsåldern som tränat med oss regelbundet. Någon av dem kommer säkert vara med och aspirera om en plats i truppen längre fram. De är välskolade. Rent generellt tycker jag att många spelare har steppat upp ett par kliv. Många känns väldigt sugna och har köpt vår spelidé.

Några som du särskilt tänker på?

– Ja, ta killar som "Adde" (Adrian) Brorsson, John Pettersson och Elias Travtjenko. De har gjort det riktigt bra och tagit steg. Men det finns flera, bland andra nyförvärvet Adam Olofsson och även Axel Gustafsson. Han är en av de här unga killarna som jag tror på. Han är lyhörd, intresserad och duktig.

Hur ser du på spelartappen?

– Jag ska inte hymla. Självklart är det tufft att tappa Jonatan Green. Han har betytt mycket. Det är ingen spelare man ersätter bara så där. Även Hampus (Carlsson) är ett avbräck. "Bobby" (Patrik Karlsson) kom inte som någon överraskning. Vi hade vetat om att han skulle sluta en längre tid. Vi tappar också Sebastian Elmér (motivationsbrist) och Kevin Rosén (flytt till Växjö). Vi vet inte heller hur det blir med Victor Wall och Ricky Gustafsson. Där har vi en förhoppning att de fortsätter. De är viktiga för oss.

Vad säger du om nyförvärven?

– Adam Olofsson är en back som vi kommer ha stor nytta av. Det är en duktig kille från Antvarden. Vår nye målvakt (Samuel Ringdahl) är också därifrån och blir ett bra komplement till Jesper Ahnfeldt. Sen får vi se om det dyker upp något mer, säger Alexander Pettersson något hemlighetsfullt.

Vad lägger ni tonvikt på i träningen?

– Vi kör totalt fyra pass i veckan, där ett är individanpassat. Två av dem är innebandypass med tyngdpunkt på fysik, där vi också har mycket högintensivt smålagsspel.

Kommer det bli ändringar i ert spelsätt?

– Vi har tränat på olika spelsätt och det kommer bli ett lite annorlunda spel försvarsmässigt. När vi har tittat på hur vi släppte in mål i division ett, så har vi sett att vi inte varit tillräckligt aggressiva. 

I början av augusti spelar VIBK säsongens första träningsmatch, mot Västervik. 

Alexander Pettersson har tagit över som huvudtränare i VIBK
Alexander Pettersson har tagit över som huvudtränare i VIBK
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!