Nyförvärvet från Växjö på plats i nya hemmahallen

Efter många års spel i division två, är forna storklubben Vimmerby IBK äntligen tillbaka i förbundsserierna. På bilden ser ni en spelare som kan göra skillnad i ettan: nyförvärvet Albin Westergren. "Känns skönt att vara här", säger Växjökillen.

Här är Albin Westergrens nya hemmaborg, idrottshallen i Vimmerby.

Här är Albin Westergrens nya hemmaborg, idrottshallen i Vimmerby.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2020-07-28 16:05

Flyttlasset har gått, lägenheten är fixad – och Albin Westergren har hunnit med ett träningspass i idrottshallen i Vimmerby på egen hand. Han lämnar division ett och Växjö Vipers för spel i Vimmerby IBK, nykomling i just division ett. 

Frågan är då varför? 

– Det finns olika anledningar till det. Jag har spelat i Växjö sedan jag var sex år och kände att jag ville ha en ny utmaning och komma till en ny miljö. 

20-åringen säger vidare att steget från division ett laget i Växjö till stadens framgångsrika elitlag i SSL-lag är väldigt stort. 

– Jag känner mig inte redo för SSL och känner inte heller att det är så utvecklande att sitta på bänken om jag nu skulle göra det. Jag ville ha något nytt och vill skapa nya relationer. 

Den gänglige och spelskicklige backen har också kopplingar till Vimmerby. 

– Jag har släkt i Vimmerby och min morbror (Jonas Friberg) har ju spelat här och varit tränare i många år. Att jag kom hit beror också på att jag gillar satsningen klubben gör. Sedan är det extra kul att det är så mycket publik på matcherna och att intresset är stort. 

Känner du någon spelare i VIBK sedan tidigare?

– Ja, jag har varit på en del smålandsläger tidigare med Jack Fridh och Jesper Nilsson. 

Utöver Albin Westergren är Adrian Brorsson, Linus Olsson och Kevin Rosén nya för säsongen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!