Nyförvärvet: "Jag gick bara på magkänsla"

Linus Olsson. Det är Vimmerby IBK:s första målvaktsvärvning inför säsongen. "Jag är riktigt taggad", säger Olsson.

Linus Olsson är Vimmerby IBK:s senaste nyförvärv

Linus Olsson är Vimmerby IBK:s senaste nyförvärv

Foto: Michael Nordin

Innebandy2020-04-20 14:00

Efter att målvakten Ludwig Strömsten meddelat VIBK att han inte blir kvar var klubben tvungna att ge sig ut på målvaktsjakt. Under måndagen blev det klart att Linus Olsson blir en av två målvakter till nästa säsong i division ett. Han hade även intresse från Westerviks IBK men valet föll till slut på VIBK.
– Jag gick bara på magkänslan eftersom det var väldigt svårt att ta ett beslut. Både VIBK och WIBK har känts som jättebra alternativ och som seriösa klubbar, säger Linus Olsson.
Hade du något förstahandsval?
– Nej, det har aldrig varit någon klubb som varit förstavalet genom hela processen egentligen. Jag har bara försökt hålla en öppen diskussion med klubbarna om hur jag tänker.

Olsson bor i Västervik men är ursprungligen från Ljungby. Han har alltid spelat i Lagan IBK och spelat i Allsvenskan och i division ett. Dessutom är han nästan två meter lång och snabb och smidig för sin storlek. Nu siktar han på att göra avtryck i VIBK.
– Planen är att komma in i laget och visa att jag håller standarden i division ett. Jag vill komma in och göra mitt bästa och stå så mycket matcher som möjligt. Sedan så är målet att hålla sig kvar i ettan med VIBK och jag är riktigt taggad på att komma igång, säger Olsson.

VIBK har fortfarande inte fått klartecken från Patrik "Bobby" Karlsson, som förra året var en av två målvakter i laget, så man kan behöva vära ytterligare en målvakt innan innebandysäsongen drar igång.

Linus Olsson, till vänster, är Vimmerby IBK:s senaste nyförvärv.
Linus Olsson, till vänster, är Vimmerby IBK:s senaste nyförvärv.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!