Nyförvärvet om det dråpliga målet: "Fick total felträff"

Tre nyförvärv imponerade mest när Vimmerby IBK körde över Väckelsång i hemmapremiären med 9-1. "Det var skönt att få göra mål direkt", sa Philip Isaksson som är en av de nya spelarna i laget som bidrog med dubbla fullträffar.

Philip Isaksson stod för en vass debut för Vimmerby IBK.

Philip Isaksson stod för en vass debut för Vimmerby IBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-10-04 21:44

Väckelsång hemma skulle bli ett enkelt byte på förhand. VIBK hade dock problem i första då gästernas målvakt Arvid Bergstrand storspelade. I andra stämde det bättre och då gick laget från 2–1 till 7–1.

– Vi lade in en växel till och avgjorde säkert. Inför tredje lade vi fokus på att hålla i och inte släppa till några mål. Det löste vi bra, summerade Ricky Svaxholm segern som skrevs till 9–1.

Vimmerbylaget har fem nya spelare i truppen inför säsongen. Målvakten Hugo Miss är en av dem och han fick förtroendet mellan stolparna. Casper Ekwall gjorde också en bra debut, även om han inte bidrog med något mål.

Det gjorde däremot Philip Isaksson, Gustav Öhman och Robin Kristiansson. De två förstnämnda dubbelt upp till och med.

Isakssons mål stack ut. I dubbel bemärkelse.

– Ja, det första blev verkligen turligt. Jag laddade för skott från kanten, men fick total felträff. Bollen rullade längs golvet och letade sig in vid stolpen. Det ställde målvakten helt.

Sitt andra mål tackade han Mattias Zeilon för.

– Jag smög upp på bortre stolpen och Zeilon slog en perfekt passning som jag satte på volley. Det var riktigt snyggt, sa Isaksson som har dubbellicens och spelar för Vetlanda också.

Hur ser du på det?

– Det är bara bra. Jag får träna och spela fler matcher. Det är bra för min utveckling. Och det är riktigt kul att spela för Vimmerby. De håller riktig hög klass i tvåan.

Segern innebar att VIBK tog en tidig serieledning på bäst målskillnad. Noterbart från omgången i övrigt var att lokalkonkurrenten Ariel från Kristdala spelade 4–4 borta mot Växjö IBK U och följde upp storsegern i premiären med en ny stark insats.

undefined
Robin Kristiansson, Vimmerby IBK.
undefined
Philip Isaksson, Vimmerby IBK
undefined
Casper Ekwall, Vimmerby IBK
undefined
Gustav Öhman, Vimmerby IBK.
undefined
Elias Trawtschenko, Vimmerby IBK.
undefined
Hugo Miss, Vimmerby IBK
undefined
Ricky Svaxholm och Victor Wall, Vimmerby IBK
undefined
John Pettersson, Vimmerby IBK
undefined
Mattias Zeilon, Vimmerby IBK.
undefined
Vimmerby IBK vann stort i hemmapremiären mot Väckelsång.
undefined
Philip Isaksson bjöd på målgest efter sitt första spektakulära mål.

BETYG

4 Stjärnor: Robin Kristiansson

Backen från Westervik gjorde både mål och assist. Han imponerade med en strålande teknik och mod när han utmanade sina motståndare. En väldigt spelskicklig back.

3 Stjärnor: Philip Isaksson

En dråplig fullträff och ett kanonmål. Lånet från Vetlanda gjorde en lyckad debut och tillförde mycket till laget.

2 Stjärnor: William Björngard

Den hårdskjutande backen är aldrig blyg på ett skott. Hade avslut från egen planhalva som var nära att gå in. Hittade rätt i powerplay till slut.

1 Stjärna: Gustav Öhman

Klubbens andra lån från Vetlanda fick chansen i förstakedjan mellan Jonatan Green och John Pettersson när Elliot Kronstrand var skadad. Tackade genom att göra två mål.
 

undefined
Robin Kristiansson bidrog med både mål och assist för Vimmerby IBK.
undefined
Jonatan Green gav Vimmerby IBK ledningen mot Väckelsång.
undefined
Samuel Gustavsson gjorde mål för Vimmerby IBK för andra matchen i rad.
Poäng VIBK

Jonatan Green 1+2, Philip Isaksson 2+0, Gustav Öhman 2+0, Robin Kristiansson 1+1, William Björngard 1+1, Casper Ekwall 0+2, Elias Trawtschenko 1+0, Samuel Gustavsson 1+0, John Pettersson 0+1, Mattias Zeilon 0+1, Adam Olofsson 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!