Nygamla tränare i VIBK

Spelarflykt hotar. Då plockar Vimmerby IBK fram ett ess ur rockärmen. Mathias Westerling-Jansson blir ny spelande tränare.

Mathias Westerling-Jansson, t v, är tillbaka som tränare i VIBK. Han får en hjälpande hand av Fredrik Arvidsson och Michael Milton.

Mathias Westerling-Jansson, t v, är tillbaka som tränare i VIBK. Han får en hjälpande hand av Fredrik Arvidsson och Michael Milton.

Foto:

Innebandy2007-05-10 06:20

Vimmerby IBK har fixat efterträdaren till avgående Michael Elmér.
Det blir ett känt och aktat tränarnamn som tar över, Mathias Westerling-Jansson. Han är en av få i Sverige som har gått den ettåriga elittränarutbildningen - den högsta i landet. Till sin hjälp kommer han att få Fredrik Arvidsson och Michael Milton.
- Det blir kul, mycket kul, säger Mathias som har skrivit på ett ettårskontrakt.
Westerling-Jansson har tidigare fungerat som tränare med stor framgång i klubben. Nu får han ta hand om ett delvis nytt, ungt VIBK.
- Vi står inför en generationsväxling och vi kommer plocka upp fem-sex juniorer i truppen. Vilka det blir får vi se. De får visa framfötterna i sommar. Många av dem har fått bra träning de senaste åren och visat seriös inställning.
Klubben höjer också träningsdosen för att hänga med.
- Vi ska ha 18 fler pass på försäsongen i år jämfört med förra året. Vi ska också träna fyra pass plus match under säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!