Vimmerby IBK vann bekvämt: "Det är inget snack"

Med ett stort spelövertag och en nykomponerad kedja vann VIBK med 8–3 hemma mot Sävsjö. "Med mer effektivitet hade siffrorna blivit större", säger VIBK:s huvudtränare Alexander Pettersson.

Hugo Samuelsson gav VIBK ledningen.

Hugo Samuelsson gav VIBK ledningen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-11-17 22:28

Det blev en ganska bekväm fajt för Vimmerby IBK under fredagskvällens hemmamatch mot Sävsjö IBK. Efter första perioden hade VIBK med sig 1–0 in i pausen efter 20 minuter med stort spelövertag. 

– Vi äger bollen nästan hela tiden när Sävsjö backar hem som de gör. Det är svårt, man måste ha ett jäkla tålamod, säger huvudtränaren Alexander Pettersson. 

VIBK gick ned sig något i inledningen av den andra perioden, där gästerna kvitterade till 1–1. Men sedan lade hemmalaget i ytterligare en växel och drog ifrån till 5–1 i den andra perioden. I den sista perioden var det ingen som helst fara för VIBK som till sist vann med 8–3. Detta var lagets femte raka seger.  

– Det är en liten dipp i andra där vi skvätter för mycket med bollen, sedan tar vi tag i det och i tredje är det inget snack. Med lite mer effektivitet hade siffrorna blivit mycket större, säger Pettersson. 

– Jag tycker också vi ligger rätt i försvarsspelet nästan matchen igenom. De kommer inte till så mycket lägen, mest kontringar och slumpchanser. "Jeppe" (Jesper Ahnfeldt, målvakt VIBK) städar undan det som kommer igenom.

En positiv grej för VIBK var att lagets tredjefemma med nykomponerade forwardstrion Amin Rouissi, Hugo Samuelsson och Thim Isaksson samt backparet Johan Carlsson och Ricky Gustafsson levererade med flera mål framåt. 

– Kul att de får vara med och bidra i poängprotokollet också. De har även gjort det bra i tidigare matcher. Vi får in en liten annan dimension offensivt med Amin på centerpositionen där "Adde" (Adrian Brorsson) brukar spela. Men Adde har gjort det riktigt bra tidigare också och är istället stark defensivt. 

Amin Rouissi tillhör Fliseryd och kan genom en dubbellicens vara med i VIBK:s matcher. I sin första hemmamatch för klubben var han en stor bidragande faktor till den hyllade tredjefemmans starka offensiv under matchen. 

– Det var väldigt gött att få vara med och vinna. Jag tyckte att vi hade väldigt bra rull i vår kedja. Det var skönt att få komma hit och bidra med några mål och ett assist, säger Rouissi. 

Skulle du vilja spela mer med VIBK än vad du gjort hittills?

– Jag är gärna med och spelar mer. 

Huvudtränare Alexander Pettersson berättar att Amin Rouissi är aktuell för spel i flera matcher framåt för VIBK innan juluppehållet.

I övrigt är det värt att notera att den unge forwarden Thim Isaksson bidrog med hela fyra assist för VIBK. 

Poäng, VIBK: Thim Isaksson 0+4, Amin Rouissi 2+1, Hugo Samuelsson 2+1, Ricky Gustafsson 1+0, William Björngard 1+0, Elias Trawtschenko 1+0, Mattias Zeilon 1+0, Jonatan Green 0+1, Karl Hjelmland 0+1

Amin Roussi gjorde sin första hemmamatch för VIBK.
Amin Roussi gjorde sin första hemmamatch för VIBK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!