Nytt försvarsspel för WIBK

En förlust och en oavgjord. Det blev facit för Westerviks IBK i säsongens första träningsmatcher. – På det stora hela så såg det riktigt bra ut, roligt att vårt nya försvarsspel börjar sätta sig redan tidigt på säsongen, tycker WIBK–tränaren Sandra Elmér.

Sandra Elmér.

Sandra Elmér.

Foto: Arkiv

Innebandy2016-09-06 13:30

I lördags var det division två–laget Linköpings IBK Ungdom som svarade för motståndet i Bökensveds Sporthall.

Division tre–laget Westervik förlorade med 4–6 (1–2, 1–3, 2–1).

– Vi har lagt mycket krut på att få till ett bra försvarsspel, och det ser allt bättre ut, bitvis över förväntan faktiskt med det här rekordunga laget.

Nytt försvarsspel

Westervik har i många år kört ett försvarsspel som bygger på helplanspress, men nya tränaren Sandra Elmér vill satsa på ett lägre försvarsspel modell zonförsvar.

– Det har inledningsvis varit lite svårt att få de allra yngsta killarna att förstå det från första början, men vi har haft flera genomgångar och i de här två matcherna så tycker jag att alltfler börjar att hitta sina positioner och roller i försvarsspelet.

Svängig match

Under söndagen så var det division fyra–laget Fliseryds IBK som gästade Bökensved.

Den mycket svängiga matchen slutade 7–7 (4–0, 1–2, 2–5).

– Vi började jättebra, och var riktigt på hugget både offensivt och defensivt. Men tyvärr så slappnade vi av sedan och släppte in Fliseryd i matchen.

– De är stora och starka och våra unga killar vägde lite för lätt när de kom igång. Totalt sett är jag ändå nöjd med båda matcherna, särskilt den mot Fliseryd.

– Det finns saker att förbättra, men vi följde i stora drag den uppsatta planen och det ser lovande ut inför framtiden, tycker Sandra Elmér.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!