Nytt lag bildas: "Responsen har varit över förväntan"

Till hösten får vi ett nytt innebandylag i trakten. Albin Lord, Sebastian Idemark och Christofer Sakshaug ligger bakom Virserum SGF:s nya satsning. "Vi hoppas att innebandy på sikt ska bli lika självklart som hockey och fotboll i Virserum", säger Sakshaug.

Albin Lord, Sebastian Idemark och Christofer Sakshaug har varit med och startat upp ett herrlag i innebandy i Virserums SGF. Laget spelar i division 4 till hösten.

Albin Lord, Sebastian Idemark och Christofer Sakshaug har varit med och startat upp ett herrlag i innebandy i Virserums SGF. Laget spelar i division 4 till hösten.

Foto: Privat/TT

Innebandy2022-06-12 17:30

Det var i våras som planerna började. Styrelsens ordförande Albin Lord, sekreteraren/administratören Sebastian Idemark och kassören Christofer Sakshaug började prata om att eventuellt starta upp ett innebandylag. 

– Vi sa att det hade varit roligt att spela innebandy här i Virserum. Många har ju spelat ishockey under hela uppväxten men sen när man lagt klubban på hyllan så har det inte varit något sedan dess. Då tänkte vi att det hade varit roligt att fortsätta spela med en klubba, fast med en boll till istället, haha. 

Så säger "Kidde", som Sakshaug kallas. 

Det första steget var att pejla läget och se om det bara var trion själva som var intresserade, eller om det verkligen fanns personer som hade kunnat tänka sig att spela innebandy i höst.

– Responsen har varit över förväntan. Det fanns ett stort intresse och vi har kollat med folk från Virserum och hela kommunen, men sen har vi också några från Åseda, säger "Kidde" och fortsätter:

– Tanken är att jag, "Battan" (Sebastian Idemark) och Albin (Lord) ska spela också. 

undefined
Albin Lord, Sebastian Idemark och Christofer Sakshaug ligger bakom den nya innebandysatsningen i Virserums SGF.

VSGF-laget är redan anmälda till seriespel kommande säsong och ska spela i division 4, där man kan se fram emot heta derbyt mot IBK Svala från Mörlunda. Redan nu ser det ljust ut både på spelar- och ledarfronten. I helgen presenterades Jonathan Idemark som den första klara spelaren.

– Vi har 17 eller 18 utespelare klara och tanken är att vi ska presentera en i veckan under sommaren. Sen har vi även en huvudtränare och en lagledare klara, men kommer att gå ut med namn senare, säger "Kidde" och hyllar Albin Lord och Sebastian Idemark:

– De har gjort ett jättejobb med det här och lagt ner mycket tid. 

Laget ska träffas för första gången i juli och dra igång med försäsongsträningen. Tanken är att träna två gånger i veckan. 

Vad är planen med den här satsningen på lång sikt?

– Vi känner att vi framför allt vill bygga upp en stabil grund nu under säsongen som kommer. Sen hoppas vi att innebandy på sikt ska bli lika självklart som hockey och fotboll i Virserum. Som alla andra duktiga föreningar så vill vi också bygga upp en verksamhet där det på sikt kanske ska finnas flera ungdomslag, ett damlag och så vidare. Vi vill inte att det här ska hålla på i en säsong och att det sedan försvinner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!