Ödeshelg för VIBK

Sex poäng skiljer Vimmerby IBK från nytt kontrakt i division två. Tre omgångar återstår. Då är det lätt att räkna ut att det bara är vinst som gäller i VIBK:s bortamatch mot Torshälla på söndag.

Innebandy2009-02-13 23:02

- Det är bara 28 poäng som gäller för oss när tabellen är färdigräknad. Skulle vi nå det, och ändå åker ur, skulle det kännas riktigt surt. Det är ofantligt mycket poäng för att åka ur en serie, säger VIBK-tränaren Jonas Karlsson.
Torshälla, Tranås och Mjölby är motståndet som väntar för VIBK i de tre sista matcherna. Torshälla är först ut, ett lag som ligger trea i serien, men som varken kan tappa eller avancera i tabellen.
- Det är både för- och nackdelar att spela mot ett sånt här lag. De kan spela avslappnat och rulla runt på folk. Det gäller för oss att jobba hårt från början. Har vi flyt och får in ett par bollar i början ska det bli intressant att se hur de reagerar. De har ju inte kniven på strupen, säger Jonas Karlsson.
Lagen inom räckhåll för VIBK är närmast Axberg och Mjölby, båda på 25 poäng mot VIBK:s 19. Även Linköping ligger i farozonen på sina 27 pinnar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!