Vimmerby B hade en riktig målfest när man besegrade Westervik B borta i Bökensved Sporthall i division 4 Småland nordöstra herr i innebandy.

Westervik IBK B förlorade mot Vimmerby IBK B

Innebandy2023-01-24 22:02

Vimmerby B vann med hela 13-1 (5-0, 3-0, 5-1).

- Att vi är ett par numer större än Västervik. Vi har bra rörelse och fart på bollen. Segern var aldrig hotad, kommenterade Vimmerby B:s tränare Ricky Gustavsson efter matchen.

I och med detta har Vimmerby B hela sju raka segrar.

Vimmerby B spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom två mål av Vilgot Kronstrand, ett mål av Viktor Nilsson, ett mål av Linus Hemmingsson och ett mål av Ricky Gustafsson. Vimmerby B var långt ifrån nöjt där. Även i andra perioden var det Vimmerby B som var starkast. Laget vann perioden med 0-3 och ställningen efter två perioder var 0-8.

Vimmerby B tog kommandot även i tredje perioden. Laget gick upp till 0-10 innan Westervik B reducerade.

Därefter handlade dock allt om Vimmerby B och matchen slutade hela 1-13.

Noterbart är att Vimmerby B:s John Pettersson stod för fyra mål och tre assist och Vilgot Kronstrand gjorde tre mål och fyra assist.

Det här betyder att Westervik B ligger på åttonde plats i tabellen, och Vimmerby B är på andra plats.

Vimmerby B tar sig an Ariel i nästa match hemma lördag 28 januari 15.00.