Sista omgången skjuts fram en vecka

Den sista omgången av damernas innebandyetta har skjutits fram en vecka. Vimmerby IBK kan dock säkra kontraktet i helgen om resultaten går deras väg.

Vimmerby IBK:s damer ser ut att vänta ett tag till på att få klarhet om laget blir kvar i division ett.

Vimmerby IBK:s damer ser ut att vänta ett tag till på att få klarhet om laget blir kvar i division ett.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-03-08 17:30

På lördag skulle VIBK ha spelat sin sista match i serien hemma mot Ryd. Den är nu framflyttad till lördag 19:e mars istället.

– Det beror på att ett par uppskjutna matcher inte har hunnit spelas än. Bland annat har Värnamo tre matcher kvar att spela, säger VIBK-tränaren Micael Nilsson.

En av Värnamos matcher är mot tabelljumbon Ryd. Den avgörs på torsdag och redan då kan VIBK få hjälp att säkra åttondeplatsen i serien.

– Vinner Värnamo den matchen så är det klart att Ryd inte kan gå ikapp oss. Annars får vi inrikta oss på att vinna mot Ryd i sista omgången.

Även om Vimmerbylaget lyckas säkra åttondeplaceringen i serien är det inte helt klart att det räcker för att hänga kvar i ettan. Hur lagen från Småland presterar i Allsvenskan södra påverkar nämligen hur många lag som åker ur ettan.

– Den information vi har fått från förbundet är om ställningen i den allsvenska serien står sig så klarar vi oss kvar om vi kommer åtta. Problemet är bara att om Växjö tappar sin sjätteplats och åker ur direkt eller efter kval så ändras förutsättningarna.

Sista omgången av Allsvenskan södra spelas på söndag. Växjö har en tuff match borta mot Kalmarsund som har säkrat seriesegern efter idel vinster. Lindås och Pixbo har chansen att gå om Växjö.

– Vi får vänta och se tills på torsdag och sen söndag innan vi vet mer.

Är du aktuell för en fortsättning som tränare nästa säsong?

– Jag har haft ett möte med klubben om det, men ingenting är bestämt än.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!