Olofström minns storförlusten: "Det gick inte att vara förbannad”

Olofström mot VIBK. Det är en match som betyder oerhört mycket – både i tabellen och känslomässigt. – Det är läge för oss att ta revansch och hänga av Vimmerby från toppstriden, säger rutinerade Jani Pakkala inför kvällens match.

I höstas spelade VIBK ut Olofström fullständigt och vann med 18-5. Med den matchen i minne är det minst sagt anmärkningsvärt att det är just Olofström som är serieledare. Ikväll möts lagen igen. Foto: Magnus Strömsten

I höstas spelade VIBK ut Olofström fullständigt och vann med 18-5. Med den matchen i minne är det minst sagt anmärkningsvärt att det är just Olofström som är serieledare. Ikväll möts lagen igen. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2017-01-27 18:14

Minns ni höstens målkalas i Idrottshallen?
VIBK fullständigt körde över Olofström och vann med makalösa 18-5.
– Jag vet inte riktigt vad som hände. Det ringde i klockan hela tiden. Det var nästan så att man skrattade på bussen hem. Det gick inte att vara förbannad, säger Jani Pakkala.

Den 44-årige forwarden är en stor profil i innebandykretsar. Egentligen avslutade han karriären här om året.
– Men i höstas åkte jag ner på en träning.Och sedan var jag fast igen.
Hur är formen?
– Okej... Jag är rätt långt ifrån mitt gamla jag. I en-mot-en-situationer är jag chanslös. Alla unga spelare är mycket snabbare än vad jag är. Jag försöker att stå rätt och använda min rutin.

Olofström har gjort en överraskande stark säsong. Efter magplasket i Vimmerby Idrottshall har Blekinge-laget vunnit nio av tio matcher.
– Med facit i hand kanske Vimmerby-matchen var en nyttig väckarklocka för oss. Sedan dess har vi spelat en jäkla bra innebandy. Det känns som att varje mål görs i öppen kasse, säger Jani Pakkala som hittills har gjort 25 poäng (8+17).

Inför helgens omgång toppar Olofström tabellen före Jönköping Ungdom. Ner till femman VIBK skiljer det åtta poäng. Med andra ord är Vimmerby i stort behov av en seger.
– Den senaste tiden har vi spelat under press varje match – och gjort det bra. Vi åker till Olofström med en skön känsla i truppen, säger VIBK-tränaren Mathias Lennström.

Känns det som att ni har ett mentalt övertag på Olofström med tanke på storsegern senast?
– Ja, kanske. Framför allt tycker jag att vi är ett lite bättre innebandylag. Om båda lagen gör en hundraprocentig match tror jag att vi vinner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!