Vimmerby IBK gör omstart med ny ordförande

Vimmerby IBK genomförde nyligen sitt årsmöte. Linda Södergren lämnade då över ordförandeskapet till Richard Mårtensson. "Klubben har alltid haft en stor plats i mitt hjärta även att det var länge sedan jag lämnade Vimmerby", säger han.

Vimmerby IBK bytte ordförande när årsmötet genomfördes nyligen.

Vimmerby IBK bytte ordförande när årsmötet genomfördes nyligen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-06-16 19:00

På årsmötet framgick bland annat att resultatet ekonomiskt för den gångna säsongen hamnade på underskott på 4 000 kronor.

– Jämför man med förra året så gick vi 90 000 kronor minus då. Båda säsongerna har varit präglade av corona så med tanke på det har vi ändå klarat oss väl, säger Linda Södergren som varit ordförande det gångna verksamhetsåret.

När det gäller antalet aktiva medlemmar i föreningen så rör det sig om 213 totalt med seniorer och ungdomar.

– Det är i paritet med vad vi hade innan corona så det känns bra.

På mötet lämnade Södergren över ordförandeposten till Richard Mårtensson. Han är uppväxt i Vimmerby och har spelat i klubben som ungdom.

– Jag har alltid följt VIBK med stort intresse och klubben har haft en stor plats i mitt hjärta även att det var länge sedan jag lämnade Vimmerby, säger Mårtensson som bott i Falun sedan tidigt 2000-tal, men numera är bosatt i Västervik.

Förra säsongen föll både VIBK:s herr- och damlag ur division ett och det finns en del utmaningar att ta sig an när klubben gör lite av en omstart.

– Jag kommer in som ny ordförande och då tror jag att det viktigaste är att försöka bibehålla det som finns. I all ideell verksamhet finns det folk som är duktiga på det de gör. Min uppgift blir att lyssna in med andra kompetenser och få ihop helheten. Det ska bli roligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!