Osäker framtid för VIBK:s damlag

Vimmerby IBK riskerar att förlora sitt damlag på grund av den stora spelarbristen. "Vi kämpar med näbbar och klor för att vara kvar", säger damlagets tränare Jonas Friberg.

Jonas Friberg och hans VIBK kämpar för att lyckas få ihop spelare till damlaget.

Jonas Friberg och hans VIBK kämpar för att lyckas få ihop spelare till damlaget.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-10-07 12:48

Vimmerby IBK:s damlag kommer till säsongen i division ett som nykomling. På lördag ställs man borta mot Östra SK i seriepremiären men i nuläget får VIBK knappt ihop ett lag till matchen.
–  I dagsläget har vi en extremt tunn trupp på ungefär tio spelare som ska försöka genomföra den första matchen på lördag. Det är där vi står nu, säger VIBK-tränaren Jonas Friberg. 

Försäsongen har också präglats av brist på spelare och värre blev det när några bestämde sig för att inte fortsätta i VIBK.
– Det har varit en kämpig försäsong överhuvudtaget. Vi jobbar fortfarande med att försöka få in spelare men vet inte hur det blir. Det har varit en stomme på få spelare och de har inte heller tränat så jättebra, säger Jonas Friberg och fortsätter:
– Tankarna på hur det ska gå i serien har ju givetvis kommit i efterhand. Vi hade bra "go" i laget för några veckor sedan när vi vann en turnering i Västervik men sedan har några försvunnit, så som Sanna Danielsson och Ammelie Lennström som sagt ifrån och lämnat. 

Vill det sig riktigt illa för Vimmerby IBK kommer de stå utan ett damlag inom en snar framtid.
– Det är absolut en klar risk. Styrelsen är medvetna om situationen och vi har försökt och kämpar med näbbar och klor för att ha kvar det. Om damlaget försvinner så är det väldigt svårt att komma igång igen. Vi har dock åtta-nio spelare som är extremt engagerade och som kämpar, men det är tufft. Om någon vill spela och hjälpa så är de välkomna, avslutar Friberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!