Otroligt viktig seger för Vimmerby IBK

Vimmerby IBK tog en enormt viktig seger borta mot Vetlanda på söndagseftermiddagen. Det blev en nervkittlande sista minut av matchen men VIBK höll undan och vann med 3–2.

VIBK tog tre poäng och studsade upp och iväg från jumboplatsen i division ett.

VIBK tog tre poäng och studsade upp och iväg från jumboplatsen i division ett.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2020-01-26 17:20

– Underbart. Det är tre sköna poäng och vi är hetare än Vetlanda helt enkelt. Alla tjejer ska ha en stor eloge, säger tränaren Sandra Elmér efter segern.

VIBK fick en smakstart på matchen. Edith Edvardsson satte 1–0 efter knappt sju minuter. Bara tre minuter senare utökade Emma Sjökvist ledningen. Det blev inga fler mål, varken i den första eller andra perioden och när allt skulle avgöras i den tredje hade VIBK en tvåmålsledning.
– Spelmässigt gör vi det bra och alla vet var de ska vara på planen, säger Elmér.

2–0 stod sig långt in på den tredje perioden också – fram till den 13:e minuten. Då dök Emma Sjökvist upp och tryckte in sitt andra mål för dagen. Där och då kändes saken klar. Men hemmalaget Vetlanda ville inte ge sig. Med fyra minuter kvar reducerade man till 1–3 och när matchklockan stod på 18.46 kom också 2–3.
– Tyvärr fick vi inte så många domslut med oss och vi fick spela mycket boxplay. Men det var aldrig riktigt nära 3–3 utan det var någon situation som var lite rörig mot slutet och sedan fick vi en utvisning med oss med tre sekunder kvar. Då var det klart, säger VIBK-tränaren, som passade på att lyfta målvakten Wilma Djurstedt lite extra:
– Hon hade match med sitt flicklag i Vimmerby innan vår match och ställde upp eftersom Klara (Eklund) var skadad. Hon storspelade, speciellt med tanke på att det var hennes tredje match den här helgen.

VIBK tog sig nu upp från jumboplatsen och är åtta i serien.

Wilma Djurstedt var riktigt bra i VIBK-målet.
Wilma Djurstedt var riktigt bra i VIBK-målet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!