Första träningen efter skadan: "Härligt"

Hon var rejält andfådd efter första bytet och fick tejpa foten extra hårt. Emmy Karlsson var ändå lycklig efter att ha gjort sin första träning med Vimmerby IBK efter skadan. "Det kändes härligt att vara tillbaka", säger hon.

Emmy Karlsson njöt av att kunna träna med laget igen.

Emmy Karlsson njöt av att kunna träna med laget igen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-01-05 16:02

Den snart 17-åriga Vimmerbytjejen har haft en motig start på seniornivå i VIBK. Förra säsongen ställdes in efter tre matcher och den här säsongen hann hon bara spela en match innan en allvarlig skada satte stopp.

– Det var den 1 september på en fotbollsträning som jag hade maximal otur. Jag blev tacklad och trampade samtidigt på bollen så pass illa att jag bröt benet.

På sjukhuset konstaterades det att fibulabenet (det undre vadbenet) var av.

– Beskedet jag fick då var att jag skulle räkna med att det skulle ta ganska lång tid för mig att komma tillbaka. Jag fick ha vanligt gips i två veckor först och sedan en gipsstövel i fyra veckor efter det. Sedan tog det ett bra tag innan jag kunde gå normalt igen.

undefined
Tränaren Micael Nilsson ger Emmy Karlsson instruktioner.

Redan nu – bara drygt fyra månader efter benbrottet – gjorde hon sin första innebandyträning. Efter uppvärmningen fick Emmy kliva av för en kort stund.

– Jag kände att det behövdes en ordentlig tejpning av foten. Det var lite känsligt, särskilt i snabba vändningar.

Emmy Karlsson deltog sedan på hela träningen, med förbehållet från tränaren att medspelarna skulle se till att undvika närkamper med henne.

– Det kändes ganska bra. Jag blev väldigt andfådd efter första bytet med spel, haha. Det märks på konditionen att jag har varit ifrån ett tag. Nu är målet att träna på en månad och försöka vara redo för spel till hemmamatchen mot Olofström (18 februari). 

undefined
Emmy Karlsson bröt vadbenet den 1 september och var i veckan redo för sin första träning med VIBK.
Emmy Karlsson uppskattar att vara tillbaka i träning med kompisarna i Vimmerby IBK och få spela innebandy igen.
Emmy Karlsson uppskattar att vara tillbaka i träning med kompisarna i Vimmerby IBK och få spela innebandy igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!