Oväntat tränaruppdrag för "JC"

Johan "JC" Carlsson gör comeback inom innebandyn – men inte som spelare. Han är klar som assisterande tränare för Vimmerbys tidigare antagonist Vetlanda.

Johan "JC" Carlsson, här i VIF-tröjan, blir innebandytränare i Vetlanda.

Johan "JC" Carlsson, här i VIF-tröjan, blir innebandytränare i Vetlanda.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-05-12 08:16

Den nyheten presenterade Vetlanda under onsdagskvällen. Johan Carlsson ersätter Henrik Rodewald, som tidigare har varit assisterande tränare i division 1-laget.

– Arbetet med att hitta en ersättare till Rodewald har pågått under någon vecka och tack vare ett givande samarbete med VIB:s tidigare sportchef, Magnus Henriksson, etablerades en kontakt med Johan under helgen. Därefter har det gått väldigt fort, vi alla har haft en riktigt bra känsla genom hela processen och då är det alltid skönt att det går snabbt och smidigt, säger Vetlandas sportchef Henrik Åhlund i ett pressmeddelande.⁣

Han utvecklar valet av "JC" i en intervju med Vetlanda-Posten:

– Han har otrolig erfarenhet och har varit lagkapten i innebandyn och spelare och sportchef i fotbollen. Har en otrolig vinnarskalle och bra ledaregenskaper, säger Åhlund till VP.

Sportchefen kommenterar även Vimmerby IBK:s poängkung Jonatan Green. 

– Så långt har jag inte kommit i tankarna. Men det är ju en jädra målspruta och en fantastiskt duktig spelare. Problemet är att halva Innebandysverige rycker i honom. Jag hade gärna sett han i Vetlanda men de möjligheterna är inte jättestora.

För den lokala idrottspubliken är 42-årige Johan "JC" Carlsson en stor idrottsprofil. Han spelar fortfarande fotboll i Vimmerby IF och spelade division 1-innebandy med VIBK så sent som i höstas. Som ledare har "JC" bland annat varit huvudtränare för VIF:s herrlag i två omgångar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!