Överkörning i den tredje perioden av VIBK

Vimmerby IBK hade det tufft mot Karlskrona på hemmaplan i två perioder. Sedan kom en målexplosion och efter tre perioder stod VIBK som segrare med 7–3.

Jonathan Green och Vimmerby IBK slog Karlskrona på hemmaplan med 7-3.

Jonathan Green och Vimmerby IBK slog Karlskrona på hemmaplan med 7-3.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2019-11-01 22:47

Sju mål framåt och tre mål bakåt hemma mot topplaget Karlskrona. Men riktigt så enkelt var det inte för VIBK under fredagen, som inte kom upp i nivå under början av matchen.
– Det var bedrövligt i 40 minuter. Men vi visar att vi är starka på slutet, som alla andra lag också säger att man är. Men vi visar verkligen att vi är det, säger Michael Elmér, tränare i VIBK, och fortsätter:
– Jag tror att den tröga starten handlar om att vi är lite osäkra på vart vi står. Vi gör ingen jättebra match förra veckan och möter ett bra motstånd nu. 

FBC Karlskrona tog ledningen mot slutet av den första perioden, men då klev Hampus Carlsson fram och kvitterade för VIBK med sitt första A-lagsmål i karriären och VIBK såg ut att ha något på gång. Men nej, för i den andra perioden gjorde Karlskrona 2–1 direkt och utökade sedan till 3–1, vilket blev resultatet efter två perioder. Tung uppförsbacke för VIBK inför den sista perioden, alltså.
– Vi visste om att vi har 20 minuter och göra något åt det och sa att vi måste låta benen gå för att få dem utvisade. Vi var nöjda att vi hade tid att göra något åt det, säger Elmér.

John Pettersson och Ricky Gustafsson såg till att ta VIBK tillbaka in i matchen med sina mål i inledningen av den sista perioden. Sedan fick Karlskrona två utvisningar och VIBK fick läge i spel fem mot tre.
– Vi får momentum med deras utvisningar och de hjälper oss på traven. Att få fem mot tre är bara att tacka och ta emot. 

Tackade och tog emot, det gjorde Johan Carlsson, d.ä., som fick stå fri i slottet och skicka in 4–3 för VIBK. Sedan rullade det bara på och John Pettersson fick göra sitt andra mål. Mattias Zeilon punkterade tillställningen med två otroligt snygga mål och VIBK kunde konstatera att man vunnit den tredje perioden med 6–0 och matchen med 7–3. 
– Det man gläds mest åt en sådan här dag är att Hampus (Carlsson) får göra mål och att John (Pettersson) också gör mål. Det är spelare som kanske inte förväntas göra de målen. Men sen är det några som brukar göra mål och poäng som inte gör det nu, men det tar man alla dagar i veckan när det står 7–3 på tavlan.

Jonas Elofsson, den mycket meriterade och rutinerade liraren, fanns med i VIBK mot Karlskrona och stod för en mycket fin insats. Hans samarbete med John Pettersson verkade fungera klockrent. Hur det blir med Elofsson i fortsättningen återstår att se.
– Han har sagt att han ställer upp när det behövs men är i grunden inte en del av A-truppen. Nu får vi prata i veckan hur det blir, men jag tar gärna emot en spelare som är på det spelhumöret han visar i dag (läs fredag), säger VIBK-tränaren.

Bäst i VIBK var John Pettersson, Mattias Zeilon och Hampus Carlsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!