Överlägset VIBK hade lekstuga

Krampaktigt och idéfattigt första tio. Sedan satte talangen Mattias Zeilon snyggt 1-0. Resten var en ensidig historia, där Vimmerby IBK var bättre än jumbon Månsarp på precis allt. Till slut blev det 9-3.

Mattias Zeilon var bra igen när Vimmerby besegrade Månsarp med 9-3. Här klappas han om av Alexander Petterssson.

Innebandy2017-10-27 19:46
Att Jönköpingslaget låg sist i tabellen var inte alls svårt att förstå. Det var länge sedan ett sånt profillöst och temposvagt lag gästade Vimmerby Idrottshall.
Månsarp var ofarligt matchen igenom och hade inför mötet mot VIBK blott gjort sju mål på tre matcher. Mot ett försvarsstarkt och stabilt Vimmerby hade de megastora problem med sitt anfallsspel. Hemmalaget adderade en bra defensiv, med ett rörligt och piggt anfallsspel – och stort tålamod i speluppbyggnaden.
VIBK bjöd också de 314 åskådarna (kändes som betydligt fler) på flera vackra mål. Inte minst i de två första perioderna. Snyggast var Mattias Zeilons och Johan ”JC” Carlssons tidiga mål i mittperioden. Båda avslutade distinkt med skott i bortre krysset.
Vimmerby tog därmed sin tredje raka seger i division två och gick upp på andra plats i tabellen, där Vetlanda dock har en match mindre spelad.
Många var duktiga mot Månsarp. Bäst var återigen Johan Carlsson tillsammans med Victor Wall, Andreas Brodin, Jens Lidesjö och Mattias Zeilon.

Vimmerby-Månsarp: 9-3 (3-0, 4-1, 2-2)
Första perioden: 1-0 (10.46) Mattias Zeilon (Jonas Friberg), 2-0 (16.54) Jonatan Green (Johan Carlsson dä), spel 5 mot 4, 3-0 (19.01) Jonas Friberg (Johan Carlsson, dä).
Andra perioden: 4-0 (21.49) Mattias Zeilon (Jonas Friberg), 5-0 (22.54) Johan Carlsson dä (Mattias Kåhlman), 6-0 (26.21) Jonatan Green (Victor Wall), 7-0 (33.08) Viktor Friman (Jonatan Green), 7-1 (35.01) Andreas Lindberg.
Tredje perioden: 8-1 (46.11) Victor Wall (Kim Karlsson), 9-1 (49.55) Victor Wall (Jens Lidesjö), 9-2 (58.46) Johan Tisell, 9-3 (59.37) Mattias Axelsson.
Skott: 10-2, 8-4
Utvisningar: VIBK: 1x2. Månsarp: 1x2.