Flera kompisdueller i derbyt – Vimmerby storfavoriter

För Vimmerby IBK:s John Pettersson blir tisdagens rivalmöte mot Westerviks IBK ett speciellt möte. 22-åringen har fått sin innebandyfostran hos derbyrivalen. Nu kommer han ställas mot flera av sina närmaste vänner. "Det är såklart speciellt", säger Pettersson.

På tisdagen möts Vimmerby IBK och Westerviks IBK i ett hett derby där det finns flera kompisdueller. Bland annat en mellan VIBK:s John Pettersson och WIBK:s Albin Alfonsson.

På tisdagen möts Vimmerby IBK och Westerviks IBK i ett hett derby där det finns flera kompisdueller. Bland annat en mellan VIBK:s John Pettersson och WIBK:s Albin Alfonsson.

Foto: Magnus Strömsten/Rikard Nilsson

Innebandy2023-10-23 17:00

Toppen mot botten. Ja, Vimmerby IBK kommer att gå in som storfavorit till derbyt mot Westervik. Hemmalaget VIBK har inlett säsongen övertygande, medan WIBK har fått en tuff start.

Hur kommer ni hantera favoritskapet?

– Vi kommer gå in med inställningen att det är bara en vanlig match. Vi ska bara spela vårt spel och göra det enkelt för oss, säger John Pettersson.

Men det blir ingen "vanlig match" för John. WIBK är 22-åringens moderklubb och i motståndarlaget finns flera av hans kompisar.

– Det ska bli riktigt kul att möta flera av mina bästa vänner. Albin Alfonsson är en av dem. 

Har du någon hälsning till honom inför?

– Vi ses i sarghörnet, haha.

Albin Alfonsson när han får höra kompisen John Petterssons ord:

– Han får försöka dribbla bort mig annars kommer det bli stopp där, säger han och skrattar. 

28-åringen spelade för Vimmerby mellan 2019 och 2021.

– Det kommer bli sjukt roligt att vara tillbaka på sin gamla hemmaplan. Vimmerby är en jättebra klubb på alla sätt och det känns som att de kommer ta steget upp i år. 

Albin är medveten om att det är VIBK som kommer ha pressen på sig till derbyt. Det hoppas han att Westervik kan utnyttja.

– Det kommer bli en tuff match. Det krävs att allt funkar och att alla kommer göra sin bästa match. Då har vi chansen.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!