Peter Hirshman ledde VIBK till seger

VIBK behövde tre poäng - och tog dem. Derbyt mot Craftstaden var jämt, tufft och stundtals svårspelat. När matchen stod och vägde som mest klev Peter Hirschman fram och blev stor matchhjälte med sitt mål som innebar 3-2 med minuten kvar att spela.

Innebandy2009-01-23 07:13

- Det känns riktigt skönt. Det var ingen höjdarmatch men vi gjorde vad vi skulle och tog tre poäng, säger Vimmerbys tränare Jonas Karlsson.
Förutsättningarna var glasklara. Det var bara vinst som gällde för VIBK i bortamatchen mot tabelljumbon Craftstaden.
Tack vare gratis entré hade många letat sig till det heta innebandyderbyt och närmare 500 personer såg matchen på plats.
Det var Vimmerby som inledde klart bäst och vaskade fram några riktigt heta målchanser tidigt, men Daniel Johansson i gästernas kasse visade på klass.
- Han är väldigt bra med händerna och vi sköt kanske lite väl högt på honom till en början, säger Jonas Karlsson.

Ombytta roller
Oskarshamn flyttade sedan upp spelet och stressade högt, vilket tvingade VIBK:s backar till enkla misstag, men hemmalaget lyckades inte förvalta de lägen som uppstod.
Den första perioden blev mållös och det kändes lite som lagen var tagna av stundens allvar och mest väntade ut varandra. I den andra perioden var det plötsligt ombytta roller och det var istället Craftstaden som tagit över taktpinnen och satte hård press mot VIBK-kassen.
Det gav resultat.
Hemmalaget prickade ribbkrysset och hade dess förinnan haft ett skott som klingade i stolpen. Matchbilden var dock fortfarande tillknäppt och spelet hårt, hafsigt och stundtals något grinigt.
Matchen behövde ett mål för att komma igång på allvar och det var Craftstaden som inledde målskyttet.
VIBK drog på sig en utvisning och hemmalaget behövde bara 15 sekunder på sig för att få bollen i nät. Efter ett fint klapp-klapp-spel i sidled satt bollen i nät genom Kasper Hydén på passning av den förre Vimmerbyspelaren Joachim Jonsson.