Pettersson om nya rollen: "Väldigt inspirerande"

"Det är ett naturligt steg att ta". Så säger Alexander Pettersson, som blir ny huvudtränare för Vimmerby IBK:s herrlag nästa säsong.

Från och med nästa säsong är det Alexander Pettersson som leder Vimmerby IBK:s herrlag.

Från och med nästa säsong är det Alexander Pettersson som leder Vimmerby IBK:s herrlag.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2022-01-20 21:00

Runt 20-tiden på torsdagskvällen meddelade Vimmerby IBK att det blir en förändring på huvudtränarposten för klubbens herrlag från och med nästa säsong. Michael Elmér kommer tacka för sig och lämna över till Alexander Pettersson, som varit assisterande tränare åt Elmér.

– Det är så klart väldigt inspirerande och ska bli jättekul, sammanfattar Alexander Pettersson när Sporten når honom. 

VIBK har haft det tufft i division 1 den här säsongen och krigar för sin existens. Med nio matcher kvar att spela har laget sju poäng upp till säker mark. 

– Vi är mitt inne i säsongen så mitt och vårt fokus ligger där. Vi har en viktig tid framför oss med många matcher, så det gäller att vi tänker på det och fokuserar på att fixa nytt kontrakt, säger Pettersson och fortsätter:

– Men eftersom allt var klart och påskrivet så kunde vi lika gärna basunera ut det här. På så sätt slipper man också spekulationer och annat. 

Och han är tydlig med att påpeka en sak:

– Det är ingen schism eller något sånt bakom det här. Det är ett naturligt steg att ta i och med att "Micke" (Elmér) inte fortsätter som huvudtränare. Vår relation har varit bra från dag ett och är fortfarande bra. Han kommer ändå finnas kvar i en annan roll kring herrlaget, är tanken. Vilken roll det blir får tiden utvisa.

Pettersson berättar också att man har planer på att utöka ledarstaben i VIBK till nästa säsong.

– Ja, det är tanken. Sen ska jag ha en assisterande bredvid mig, men där har vi inget namn just nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!