Pixbo efter finalförlusten: "Det är så tungt"

Trots en tvåmålsledning förlorade Pixbo SM-finalen i innebandy. –Man leder med 3–1, har momentum och tappar det ändå. Det är så tungt, säger Pixbostjärnan Eliska Krupnova.

Pixbo deppar efter förlusten i SM-finalen i innebandy.

Innebandy2021-04-24 19:55

Nykomlingslaget TG Umeå vann med 5–4.

– Jag är besviken, arg och känner alla jobbiga känslor på en gång, säger Krupnova.

En sen reducering i andra perioden och en tidig kvittering i tredje av Thoréngruppen fick matchen att svänga:

– Det var synd att vi inte kunde ha bollen mer i tredje. Vi är så bra att vi borde kunna ha haft det. Nu fick Thoréngruppen ha mest boll och då är de svåra att göra något åt. Sedan gjorde väl viljan att gå framåt att vi kanske tog några förhastade beslut. Det blev någon långboll för mycket, det var TG bra på att utnyttja, säger Krupnova besviket.

Pixbo har världens bästa målvakt i Lara Heini men inte ens hon kunde stoppa Thoréngruppen från att ta SM-guldet den här lördagen:

– Det är svårt att säga vad som avgör. Det sista lilla var kanske inte där. Vi förlorade några dueller och var inte lika farliga framåt i tredje som vi var i de två första perioderna, säger Heini.

Schweiziskan har mött de finska systrarna Oona och Veera Kauppi i både SSL och i landslaget och visste vad som krävdes för att hålla tvillingarna borta från målprotokollet. Men till slut kom målen ändå då Oona Kauppi kvitterade till 3–3 och Vera Kauppi sköt hem SM-guldet med sina två mål (4–3 och 5–3).

– Ja tyvärr. Man vet ju att förr eller senare gör de sina mål. Jag tycker att vi stängde ner dem bra och såg till att de inte fick plats framför mål till en början men gjorde inte jobbet lika bra i den tredje perioden. Tyvärr. Det är tungt. Vi hade det bästa laget, så det är otroligt tråkigt att vi inte går hela vägen.