Poängen senast stärkte VIBK – tuff hemmamatch väntar

En stark poäng borta mot Nyköping senast har på sätt och vis givit Vimmerby IBK:s herrar luft under vingarna. Nu väntar nästa test – inför hemmapubliken. "Förhoppningsvis kan vi nå 300, 400 åskådare", säger tränaren Michael Elmér inför matchen mot Linköping FBC.

Johan Carlsson, till vänster, är tillbaka i Vimmerby IBK:s lag till fredagens match mot Linköping.

Johan Carlsson, till vänster, är tillbaka i Vimmerby IBK:s lag till fredagens match mot Linköping.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2021-10-07 21:00

Två förluster i inledningen av division 1 följdes upp av en mäktig upphämtning borta mot Nyköping senast. Vimmerby IBK låg där under med 5–0 – men kom tillbaka till 5–5 och fick med sig en poäng.

Till fredagens hemmamatch mot Linköping ser det positivt ut för laget.

– Vi har fått tillbaka de flesta spelarna. Jämfört med de föregående veckorna så är det rena paradiset nu, säger Michael Elmér, tränare i VIBK. 

Däremot har man fortsatt frågetecken kring kaptenen Victor Wall. 

– Jag skulle säga att det är mindre än 20 procents chans att han spelar. Känslan är att vi sparar honom och tänker långsiktigt istället för att riskera något, menar Elmér, som vill bygga vidare på det man gjorde bra mot Nyköping senast:

– Vi vill hitta tillbaka till det spelet vi hade efter vår time out då. Att vi var närvarande både fysiskt och psykiskt tog oss tillbaka in i matchen. Sen måste vi ta rätt beslut framför allt i mittzon och inte åka på så många kontringar.

När det kommer till målvaktsfrågan är det ännu inte helt klart vem av Jesper Ahnfeldt och Patrik Karlsson som får chansen. 

Däremot är det klart att publikrestriktionerna har slopats och att VIBK kan räkna med ett fint stöd från läktarna.

– Förhoppningsvis kan vi nå 300, 400 åskådare, säger VIBK-tränaren.

* Vimmerby Tidning sänder matchen på vår sajt, med start klockan 19:25 på fredag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!