Green: "Mitt absolut svåraste beslut"

Efter nio säsonger i Vimmerby IBK:s A-lag och över 500 poäng producerade är en era över. I fredags presenterades Jonatan Green som nyförvärv av Vetlanda. "Det har varit ett svårt beslut, men nu känns det rätt", säger Green.

Jonatan Green har jublat färdigt i VIBK-dressen och ska spela för Vetlanda kommande säsong.

Jonatan Green har jublat färdigt i VIBK-dressen och ska spela för Vetlanda kommande säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-06-04 10:45

Tidigare i veckan aviserade Vimmerby IBK att Jonatan Green valt att lämna sin moderklubb. Redan då pekade mycket på att Vetlanda skulle bli hans nya klubbadress och det bekräftades i fredags. Efter nio säsonger i VIBK:s A-lag och många anbud om klubbyte kände sig poängkungen till slut redo.

– Det har givetvis varit det absolut svåraste beslutet att ta att lämna Vimmerby. Hade jag inte tyckt det var jobbigt så hade jag lämnat för länge sedan. Jag har trivts otroligt bra i VIBK, men efter förra säsongen i division 1 så känner jag att jag vill fortsätta spela på en högre nivå. 

Varför föll valet på Vetlanda?

– Det är den av alla klubbar som jag haft kontakt med efter säsongen som gett mig bäst intryck och förutsättningar. Självklart har det påverkat mitt beslut att de har en slagkraftig trupp som jag tror kan vara med och utmana högt upp i tabellen. Två av deras nyförvärv mötte vi i fjol, när de spelade i Ledberg. Sedann känner jag även till William Park (nyförvärv) lite sedan tidigare. Det är några av namnen som de plockat in inför kommande säsong.

Green kommer att bo kvar i Vimmerby och pendla till matcher och träningar. Han har även för avsikt att fullfölja fotbollssäsongen med HM IS så gott det går.

– Det blir bra att ha Johan "JC" Carlsson i ledarstaben och Hampus Carlsson i laget med så jag slipper åka ensam.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!