Poängkungens ord om lårskadan

Han är tredjelänk i Vimmerbys superkedja. Nu är poängkungen Albin Alfonssons medverkan mot Karlskrona osäker. "Hoppas verkligen att jag kan vara med".

Albin Alfonsson och Victor Wall kramar om varandra efter ett mål i säsongsinledningen.

Albin Alfonsson och Victor Wall kramar om varandra efter ett mål i säsongsinledningen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-10-31 16:10

Snacka om lyckad värvning. Vimmerby IBK behövde få in en producerande spelare jämte duon Jonatan Green och Victor Wall. VIBK fann vad de söker i form av Albin Alfonsson från Västervik. 

–  Jag är såklart jättenöjd hur det har gått så här långt. Det går inte att klaga, säger han med ett skratt. 

Nä, det förstår vi. 

25-åringen med meriter från division ett-spel med Westervik, toppar Vimmerbys interna poängliga hittills med 13 poäng, varav nio mål. Alfonsson är också tredje poängbäst i serien, där Jonatan Green är femma (också 13 poäng) och Victor Wall åtta med elva poäng. Trion har alltså gjort 37 poäng på fyra matcher. Imponerande. 

Alfonsson stortrivs i laget och i klubben:

 –  Så här roligt har jag nog aldrig tyckt att det var någon gång tidigare i en säsongsstart. Det är ett sån sammansvetsad grupp och alla kämpar hårt för varandra och för laget. Sedan har jag många duktiga spelare bredvid mig, säger han angående hans fina start i VIBK. 

Inför toppmötet hemma mot Karlskrona är det dock en sak som oroar honom: lårskadan. 

–  Jag fick en smäll senast mot CL och spelade inte så många byten. Jag har varit hos en specialist och han sa att skadan (lårkaka) inte kommer att förvärras om jag spelar på fredag. Det är bara smärtan som kan sätta käppar i hjulet. Men jag ska göra allt för att kunna spela. 

Det kan nog behövas. I sina två tidigare hemmamatcher för VIBK så här långt har Alfonsson gjort tre mål i varje match. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!