Poängmaskinens tankar om Vimmerby IBK

Tobias Claesson har redan tackat nej till Vimmerby IBK. Nu är frågan om man lyckas locka Kim Karlsson från Solfjäderstaden. "Jag vet inte om jag är beredd att lägga ner den tiden", säger han.

Kim Karlsson är en av spelarna som finns högt upp på Vimmerby IBK:s önskelista.

Kim Karlsson är en av spelarna som finns högt upp på Vimmerby IBK:s önskelista.

Foto: Jens Bollius

Innebandy2020-04-22 12:00

En poängmaskin från Rimforsa IF – Tobias Claesson – meddelade under måndagen att han väljer bort Vimmerby IBK och stannar i sitt RIF även nästa säsong. En annan poängmaskin som också varit aktuell för VIBK är Kim Karlsson från Solfjäderstaden. Vimmerbysonen har varit inbjuden till träningar med laget men har inte varit på plats än.

Inom kort ska han bestämma sig för hur det blir med hans innebandyframtid.
– VIBK vill ha besked från mig snart. Jag måste bestämma mig själv för om jag vill satsa eller inte, säger Kim Karlsson.

Han utvecklar:
– Ser man till restiden så blir det ganska långt att åka och jag vet inte om jag är beredd att lägga ner den tiden. Nu valde ju Claesson (Tobias) att stanna i Rimforsa och det är klart att det hade varit skönare att ha någon att samåka med, speciellt under vintern, säger Karlsson, som likt Claesson bor i Linköping.

Förra säsongen gjorde Kim Karlsson sin första säsong i division ett och lyckades, med god marginal, klara sig kvar med Solfjädern. VIBK vann i sin tur division två och kommer också att spela i ettan nästa säsong.
– I nuläget står det bara mellan Solfjädern och VIBK för min del, menar Karlsson.

Att komma upp till division ett är en stor omställning, enligt honom.
– Det är stor skillnad, framför allt på tempot. Alla lag i ettan har också 15 spelare som håller nivån, medan man i tvåan kanske har några spetsspelare som sticker ut mer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!