Poängstarka spelare i prestigeduell

Vimmerby IBK har gjort 96 mål. Det är näst flest av alla lagen i division två-serien. Bara Olofström är bättre. Laget från Blekinge har vräkt in mäktiga 133 mål. - De blir aldrig riktigt nöjda utan fortsätter bara att ösa på framåt, säger VIBK-tränaren Jonas Friberg inför kvällens match i Vimmerby.

Jonas Friberg toppar poängligan i division två. Han är en av många spelare i poängtoppen som spelar i matchen mellan Vimmerby och Olofström.

Jonas Friberg toppar poängligan i division två. Han är en av många spelare i poängtoppen som spelar i matchen mellan Vimmerby och Olofström.

Foto:

Innebandy2013-12-20 07:22


Sex av de åtta översta platserna i poängtoppen innehas av spelare från Vimmerby IBK och Olofströms IBK. Det är ingen högoddsare att det kommer att bli en hel del mål även i kväll.

Farliga kontringar
Serietvåan Olofström snittar över makalösa elva mål per match.
- Jag tycker att de har gått fram som en ångvält hittills. Visst har de någon förlust, men när de vinner så vinner de ofta stort, konstaterar Jonas Friberg.
När VIBK mötte Olofström borta i den andra omgången blev det förlust med 11-8.
- Då var vi bra i två perioder, men hade inte alla bitar på plats för att kunna hota fullt ut. Vi har stor respekt för deras anfallsspel, men vi har absolut chans att slå dem. Jag tror faktiskt att de är lite rädda för att komma till Vimmerby och spela en fredagskväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!