Polarna visar vÀgen i RIF

Kolla bilden. Ni ser Christoffer Hallberg och Jacob Sigfridsson. Polarna frĂ„n Linköping Ă€r tvĂ„ av de bĂ€sta och mest meriterade spelarna i Rimforsa IF – och de trivs förtrĂ€ffligt i klubben. "Det Ă€r en sĂ„n hĂ€rlig atmosfĂ€r hĂ€r", sĂ€ger de inför den rykande heta seriefinalen.

Christoffer Hallberg och Jacob Sigfridsson Àr laddade inför seriefinalen.

Christoffer Hallberg och Jacob Sigfridsson Àr laddade inför seriefinalen.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2019-03-21 17:10

Ni vet nog vid det hÀr laget att Jacob Sigfridsson sÄgs som ett jÀttelöfte nÀr han kom fram tidigt i Linköpings organisation. SSL och toppnivÄ i Sverige i all Àra, det var inget som riktigt passade för Sigfridsson.

– Jag spelade en sĂ€song pĂ„ den nivĂ„n, men sedan kĂ€nde jag att... nĂ€. Det fick rĂ€cka. Jag ville göra andra saker och det tog för mycket tid. Det blev som det blev, sĂ€ger han en stund efter att onsdagens trĂ€ning tagit slut.

Nu verkar det som att den spelskicklige backen hittat rÀtt igen. I Rimforsa.

– Jag trivs otroligt bra. Det Ă€r jĂ€ttekul att spela hĂ€r.

Varför blev det Rimforsa?

– Jag kĂ€nde mĂ„nga spelare i klubben och hade tidigare spelat med flera av dem i östgötalaget.

Bredvid honom hittar vi Christoffer Hallberg, kompisen frÄn Linköping. Han Àr inne pÄ sin tredje sÀsong i RIF och han Àr liksom Sigfridsson en nyckespelare i det hÀr laget som kan nÄ hela vÀgen till division ett.

– Det ska bli jĂ€kligt roligt att spela den hĂ€r matchen, sĂ€ger Hallberg och syftar pĂ„ söndagens rena seriefinal mot SolfjĂ€derstaden.

– De har all press pĂ„ sig, tillĂ€gger han med ett stort leende.

Det mÀrks tydligt att bÄde han och Sigfridsson stortrivs i den familjÀra miljön i Rimforsa.

Och som sagt, duon har en nyckelroll i RIF, som drivande backar i varsin femma. De Àr inte bara skickliga spelare, de har ocksÄ en naturlig pondus och utstrÄlar sjÀlvförtroende. Det kan bli avgörande nu nÀr allt ska avgöras.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om