Prestigemöte i innebandy

Dessa herrar har mycket gemensamt.
Båda två har rötterna i Vimmerby. På fritiden umgås de och de har samma musiksmak och sjuka humor.
Men på söndag får de lägga vänskapen åt sidan en stund då Jonas Elofssons Vimmerby tar sig an Mikael Johanssons Färjestaden i ett toppmöte i division 1.
Det återstår att se vem som behåller sitt leende efter matchen.

Självsäkra leenden. Både Mikael Johansson och Jonas Elofsson är övertygade om att deras lag kommer gå segrande ur striden mellan Färjestaden och Vimmerby på söndag.

Självsäkra leenden. Både Mikael Johansson och Jonas Elofsson är övertygade om att deras lag kommer gå segrande ur striden mellan Färjestaden och Vimmerby på söndag.

Foto:

Innebandy2003-11-22 00:10

Det ligger en hel del prestige i potten inför söndagens möte mellan Vimmerby och Färjestaden. Åtminstone mellan de två vännerna Jonas Elofsson och Mikael Johansson. Tidigare har de spelat lite grann tillsammans i Vimmerby och Elofsson har inte svårt att minnas sin debut i a-laget.
- Jag fick spela i tretton sekunder men jag han med att servera Micke med ett drömpass. Han sköt två meter utanför, säger Elofsson.
Denna säsong har dock Elofsson fått spela betydligt mer än tretton sekunder och han har gjort det så bra att han är i delad ledning i seriens poängliga. På söndag ska han försöka bibehålla den platsen och han ser positivt fram mot uppgiften även om han ser Färjestaden som en svår motståndare.
- Jag tror vi vinner med två bollar, tippar Elofsson.
Kompisen Mikael Johansson tror dock att Färjestaden drar det längsta strået och kniper en 7-5-seger. Båda är dock överens om att den lilla planen i Vimmerbys sporthall gynnar ölänningarna, trots att Vimmerby-spelarna borde vara mer vana att spela där.
Johansson som spelat i båda lagen tycker att de skiljer en hel del rent taktiskt.
- Vimmerby har struktur i precis allting. Det är taktik bakom det mesta, medan vi har mer full fart och det som händer det händer, säger Johansson.
Ytterligare en skillnad mellan de två föreningarna är publiken.
Elofsson medger att han är imponerad av ölänningarnas tryck på matcherna och försäkrar att det knappast kommer vara någon högröstad hemmaklack som stämmer upp i sång på söndag.
- Vi har en trogen supporter, Ulf Johansson, som sätter igång ramsor ibland. Det händer att han får med sig publiken, förklarar Elofsson.
Ovissheten är som bekant stor inför den stundande matchen. De två vännerna är överens om att Vimmerby har seriens bästa spelare i centern Niclas Nilsson. Och Mikael Johansson är en aning orolig över att måltjuven Mathias Lennström ska göra comeback för Vimmerby lagom till drabbningen, något som mycket väl kan hända.
Men innerst inne tror ändå Johansson på sitt lag på söndag, även om han tippar Vimmerby som seriesegrare.
- Från spelare till spelare tycker jag att vi är bättre. Mer som ett homogent lag. De är mest fixstjärnor och lille Fridolf (Jonas Elofsson) här är den största, säger Johansson.
För Johansson innebär matchen också något extra rent familjärt.
Lillebror Stefan kan mycket väl få spela för Vimmerby och deras pappa håller tummarna för hemmalaget, medan mamman är en trogen Färjestaden-supporter.
Kanske är denna säsongen den sista de två kompisarna spelar i olika lag. Elofsson var på väg till Färjestaden redan inför denna säsongen och han medger att han fortfarande är sugen på att spela för klubben.
- Jag vet inte hur det blir. Det är mest Micke som säger att jag är klar redan, säger Elofsson.
Vi får se hur det blir med det och vi får se hur det går i matchen. Och med vänskapen.
- Vi får hoppas att vänskapen håller i sig, säger Johansson och ler.

Fakta
Mikael om Jonas:

Han är en musiktokig lilla Fridolf. Han är så lik honom på något sätt. Sedan är han är otroligt social. Vi har samma humor, lite retsam sådär fast mest på skoj.
Som innebandyspelare är han grymt teknisk och han har en blick för spelet som få har. Men jag är lite tveksam till löpsteget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!