Effektivt och stabilt VIBK vann ödesmatchen

Med kniven på strupen lyckades Vimmerby IBK vinna måstematchen borta mot Craftstaden på onsdagskvällen. Efter ett avgörande ryck i andra perioden vann VIBK med 10–4.

VIBK tog tre efterlängtade poäng genom att besegra Craftstaden borta.

Innebandy2022-02-16 21:11

En målrik och svängig första period slutade 3–3. Sedan lyckades VIBK göra tre mål inom loppet av tre minuter i upptakten av andra. Med ett stabilt försvar och en effektiv offensiv gick VIBK fram till 9–3 efter två perioder. Det räckte för att hålla undan och vinna med 10–4.

Årets första tre poäng för Vimmerbylaget innebär att hoppet om nytt kontrakt i division ett lever. Även om det är en lång väg kvar att vandra.

Här är spelarna som utmärkte sig mest i VIBK:

3 Stjärnor: Elias Travtjenko. Den unga forwarden har länge spåtts en lysande framtid, men har haft svårt att få till det fullt ut tidigare under säsongen. Mot Craftstaden klev han fram och levererade både mål och assist.

2 Stjärnor: Karl Hjelmland. Den unge backen klev fram och tog för sig på ett föredömligt vis. Är inte särskilt stor, men tvekar inte när det gäller att kliva in i närkamperna. Hanterar klubba och boll väl och fick kröna matchen med en fullträff framåt också.

1 Stjärna: Jonatan Green. Lagets poängkung har ständigt höga förväntningar. Efter en något trög inledning på matchen visade han vägen med ett par mål när VIBK gjorde det avgörande rycket i andra perioden mot Craftstaden.

Målen:

Första perioden: 1–0 (2.26) Andreas Lennartsson, 1–1 (3.55) Victor Wall (Jonatan Green), 1–2 (12.03) Elias Travtjenko, 2–2 (15.36) Albin Brundin, 3–2 (17.22) Amin Roussi, 3–3 (19.33) Adrian Brorsson (Elias Travtjenko).

Andra perioden: 3–4 (23.27) Karl Hjelmland (Ricky Gustafsson), 3–5 (24.13) Jonatan Green (Adrian Brorsson), 3–6 (26.24) Elias Travtjenko (Victor Wall), 3–7 (29.35) Emil Johansson (John Pettersson), 3–8 (34.54) Elias Travtjenko (Jonatan Green), 3–9 (38.45) Jonatan Green (John Pettersson).

Tredje perioden: 4–9 (43.14) Amin Roussi, 4–10 (51.11) Jonatan Green (Victor Wall).