Säkrade nytt kontrakt i sista omgången

Trots att Vimmerby IBK B avslutade säsongen med sju raka förluster säkrade laget nytt kontrakt i division 3. "Väldigt skönt", sa spelande tränaren Jonas Friberg.

Marcus Pettersson gjorde tre poäng för VIBK B.

Marcus Pettersson gjorde tre poäng för VIBK B.

Foto:

Innebandy2024-03-17 10:35

VIBK B låg åtta i tabellen inför sista omgången och var inställda på att det skulle innebära degradering. I början av vecka kom nya besked.

– Förbundet ändrade på nedflyttningsstrecket så att bara nian och tian i serien skulle åka ur. Det gav oss en ny chans.

Nu behövde VIBK hålla undan för Sävsjö B som jagade en poäng bakom. De lyckades dock inte få med sig något från bortamatchen mot Gnosjö som slutade 9–6. När Sävsjö föll med 7–4 hemma mot Vetlanda B var dock saken klar.

– Det var det viktigaste för klubben att vi får spela vidare i trean med B-laget. Vi har många unga killar i laget som har gjort sin första säsong i seniorsammanhang och utvecklats mycket av det.

I matchen mot Gnosjö stack två spelare ut. 49-årige Marcus Pettersson och 16-årige löftet Nils Danielsson.

– Det är häftigt att "Macke", Petter Leander och jag som var med och spelade för 30 år sedan kan spela tillsammans med våra framtidshopp.

Poäng VIBK B: Nils Danielsson 2+1, Marcus Pettersson 1+2, Otto Johansson 1+0, Thedor Djurstedt 1+0, Viktor Nilsson 1+0, Axel Gustafsson 0+1, Jonas Friberg 0+1.

Division 3 Norra togs för övrigt hem av IF Ariel från Kristdala. Klubben vann fyran förra säsongen och har dominerat i trean också. 17 segrar på 18 matcher noterades. I sista omgången besegrades Värnamo med 12–5 och förre VIBK-spelaren Emil Johansson stod för sju mål. Seriesegern innebär att laget får kvala upp till division 2. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om