Revansch i Swedish Floorball Open

Förra året: förlust i finalen. I år gick Team Hotell Fängelset hela vägen till guldet i Swedish Floorball Open, efter att ha besegrat Team Gatorade i i finalen.

Foto:

Innebandy2017-08-05 16:13

Team Hotell Fängelset, som utgörs av spelare från Linköpings SSL-lag, fick ifjol se Klean Kanteen jubla efter att ha vunnit finalen. I år var det ett aningen spetsigare Fängelsegäng som kom till Västervik.

- Vi känns hetast i de avgörande lägena, plus att vi har en kanonmålvakt i Matilda (Östlund Visén), sa lagets Hanna Garman efter att man vunnit semifinalen mot Team Apotea med 4-1.

Innan dess hade man hunnit med att slå ut Team Fatpipe med 8-2 i kvartsfinalen.

Jämn semifinal

I den andra semifinalen ställdes Team Gatorade mot fjolårssegrarna Klean Kanteen. I en otroligt spännande och jämn match var det Gatorade som vann, 5-4. Ingen favorit i repris för Klean Kanteen,

- Det spelar ingen roll vilka vi får i finalen, vi ska gå hela vägen i år, sa Garman från Team Fängelset strax efter att laget säkrat finalbiljetten.

Sagt och gjort. Team Gatorade stretade emot bra men det här var Linköpingslagets år. 7-5 blev segersiffrorna i finalen.

Kross i finalen

På herrsidan var det ren kross från Västervik Resort, som gjorde rent hus med motståndarna. Eller vad sägs om 7-1 i åttondelsfinalen mot IBF Apotekargränd innan man visserligen fick slita mot Korparna i kvartsfinalen (3-2). Sedan defilerade man fram till guldet efter 8-1 i semifinalen mot Ytterbom pojkar och hela 10-2 i finalen mot Team Norrlands Guld.

Arrangören Fredrik Ohlsson ser tillbaka på ett - återigen - lyckat arrangemang.

- Det har inte varit några konstigheter alls. Under fredagens regnskur fick vi köra ett gäng matcher inomhus med en försening på en och en halv timma, men det är ingenting i sammanhanget. Det har varit bra, schysst spel, med många välspelade matcher.

Inga skador...

Företagsklassen var årets nyhet där sex lag kom till spel. Skanska drog längsta strået i finalen mot InterSport, där bland andra förre VIK och VH-spelaren Robin Ekström spelade. För att nå finalen var man tvungna att besegra Team Kontorsspecial/ET-Byggen, som hade tagit in förstärkning i form av VIK-spelarna Erik Gustafsson och Pierre Gustavsson. I semifinalen lagen emellan vann InterSport med 4-1 och VIK:s sportchef Tomas Lind kunde andas ut.

- Inga skador, som tur var. Jag och Roger Forsberg (huvudtränare) var lite oroliga, skojar Lind, som givetvis har sina två pjäser i ett stycke nu när säsongen närmar sig.

Västerviks IK:s supporterklubb, Rödblåa Fans, ställde upp med ett lag i turneringen. Dessvärre lyckades laget bara vinna en av fem gruppspelsmatcher och fick se slutspelet från sidan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!