Vimmerbylaget bättre rustat inför derbyt

Ett tidigt toppmöte och derby. Vimmerby IBK:s damer är ute efter revansch borta mot Westerviks IBK på lördagen. "Vi föll med 9–5 i en jämn match på försäsongen. Nu känns vi bättre rustade", säger VIBK-tränaren Jonas Karlsson.

Tess Fridhs Vimmerby IBK ställs mot Emma Stenborgs Westerviks IBK på bortaplan i helgen.

Tess Fridhs Vimmerby IBK ställs mot Emma Stenborgs Westerviks IBK på bortaplan i helgen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-10-21 07:00

Båda lagen kommer med övertygande segrar i bagaget i premiäromgången. När rivalerna drabbar samman i Bökensved Sporthall står viktiga poäng på spel.

– Jag kan tänka mig att båda lagen har ambitioner att vara med i toppen av serien och är angelägna om att vinna, säger Jonas Karlsson.

När lagen möttes på försäsongen vann WIBK med 9–5.

– Det var en jämn match där Westervik gick ifrån på slutet när orken tröt för oss. Nu har vi en bredare trupp efter att ha fått tillbaka Emmy Karlsson och Minea Snickars. De tillför mycket i det fysiska spelet.

Vad tar du med sig från senaste mötet?

– Att vi får se upp med deras kontringsspel. De har ett par riktigt vassa spelare som är snabba när får läge att vända på spelet. Sedan behöver vi få till vårt spel på en plan med fullmått. Det är lätt att vi kommer för långt ifrån varandra både i anfalls- och försvarsspel.

Westerviks trupp: Alwa Andersson, Emma Stenborg, Lisa Nilsson, Maja Andersson, Hanna Holmström, Alice Svensson, Ronja Rosén, Astrid Göthberg, Elin Andersson, Hedda Ivarsson, Emma Björkman, Jennipher Zeylon, Ida Looström.

Vimmerbys trupp: Wilma Nilsson, Wilma Edgren, Ammelie Lennström, Malin Lenegård, Amanda Anemyr, Alva Gustafsson, Klara Stridh, Emma Sjökvist, Tess Fridh, Saga Edberg, Minea Snickars, Stella Milton, Isabella Levin, Ida Nyman, Emmy Karlsson och Hilma Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!