RIF möblerar om efter förlusten

Målvaktsbyte och flera ändringar i formationerna. Topplaget Rimforsa IF möblerar om rejält till kvällens hemmamatch mot KFUM Titans. – Med tanke på att vi förlorade senast är det extra viktigt att vi vinner den här matchen, säger tränaren Hasse Karlsson.

Jakob Lindström kliver in i andrakedjan tillsammans med Jonas Karlsson och Arvid Borell. Foto: Ossian Mathiasson

Jakob Lindström kliver in i andrakedjan tillsammans med Jonas Karlsson och Arvid Borell. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Innebandy2016-12-02 09:00

Rimforsa har gått som tåget hela hösten. Därför var det mycket överraskande att laget förlorade mot nästjumbon LiU i den förra omgången.

– Självklart har det varit lite missnöje i truppen efter den matchen. Det är aldrig kul att förlora. Jag tycker ändå att killarna har hanterat det på ett bra sätt. Vi har snackat igenom matchen och haft en bra träningsvecka, säger Hasse Karlsson.

Vad var det som inte fungerade mot LiU?

– Våra svackor blev lite för djupa. Samtidigt måste man komma ihåg att det var en tuff bortamatch. Den här säsongen är östgötaserien mycket jämnare än tidigare. Det känns som att alla kan slå alla.

Rutinerat lag

I och med förlusten halkade RIF ner till en tredjeplats.

I kväll är det läge för revansch när tabellfemman KFUM Titans kommer till Åsundahallen.

– Det är ett Norrköpingslag som består av många rutinerade spelare som tidigare har tillhört Finspång och Åby Oilers. Det blir tufft. Enligt de rapporter vi fått ska de spela fysiskt, säger Hasse Karlsson.

Vad blir viktigast?

– Vi måste sätta försvarsspelet. Sedan hoppas jag att båda femmorna kan leverera samtidigt. Hittills har vi inte riktigt lyckats med det.

Flera ändringar

Rimforsa gör ett flertal förändringar i laget till kvällens match.

Joakim Claesson, som opererade ett finger i början av november, är tillbaka i målet.

– Just nu har vi en tuff konkurrens på målvaktssidan. Linus (Olsson) har gjort det bra, men vi känner ändå att vi vill ge Claesson chansen den här matchen. Han har visat god form på veckans träningar, säger Hasse Karlsson.

Carling ner som back

Eftersom både Joakim Rambin (fotskadad) och Simon Karlsson (bortrest) saknas tvingas tränarna kasta om en del i formationerna.

• Jonathan Carling kliver ner som back.
• Unge Anton Söderback är tillbaka i laget och bildar backpar med Christoffer Hallberg.
• Dessutom spelar Jakob Lindström från start igen efter en längre utlandsresa.

– Jakob kom hem för drygt två veckor sedan. Det är en duktig spelare som imponerade i början av serien. Vi hoppas att han kan nå den nivån igen, säger Hasse Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!